Judecătoria Bistrița a stabilit un nou termen pentru soluționarea dosarului în cazul funcționarilor de la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Bistrița, cercetați pentru mai multe infracțiuni, printre care abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, influențarea declarațiilor. Procurorii trebuie să îi trimită pe inculpați în judecată până în toamnă. Între timp, pe lista inculpaților a mai apărut un arhitect din Brașov, care ar fi tărăgănat și el ancheta.
Trei luni și jumătate mai au la dispoziție procurorii pentru a finaliza ancheta în cazul funcționarilor Serviciului Uranism din Primăria Bistrița.
Judecătoria Bistrița a stabilit un nou termen, care expiră în 16 septembrie, după ce procurorii nu au respectat primul termen de 10 luni stabilit de instanță. Procurorii sunt strânși cu ușa, după ce omul de afaceri Traian Larionesi, parte vătămată în dosar, a contestat durata anchetei și a cerut urgentarea acesteia, în instanță.
Între timp, în dosar a apărut un nou inculpat. Este vorba despre un arhitect din Brașov, care ar fi tărăgănat expertiza cerută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.
Arhitectul ar fi încasat o parte din suma de bani pentru aceste servicii, însă n-ar mai fi pus la dispoziția procurorilor expertiza necesară finalizării anchetei.
Ancheta dateză din 2021, când procurorii au efectuat percheziții la Primăria Bistrița, dar și la domiciliile funcționarilor Serviciului Urbanism, dar și la alți șefi din instituție. Vizați erau secretarul municipiului Floare Gaftone, arhitectul șef Monica Pop, directorul executiv al Direcției Juridice, fostul șef al Serviciului Urbanism Ștefan Tamaș, precum și consilierii superiori de la Serviciul Urbanism Sabina Malaicu Pop și Monica Szucs.
Aceștia erau cercetați pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, influențarea declarațiilor. Procurorii spuneau la acea dată că faptele ar fi fost comise în perioada 2006-2021.
Foto: Arhivă
Mai puteți citi pe acest subiect:
SURPRIZĂ: Păgubiții din dosarul „Zeițelor de la Urbanism” cer instanței urgentarea dosarului