12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Profesorii au o săptămână și jumătate să anunțe dacă vor să se vaccineze. Când începe imunizarea dascălilor

Ministerul Educației le cere profesorilor din țară să anunțe până în data de 15 ianuarie dacă vor să se vaccineze. Imunizarea dascălilor este programată abia la finalul celei de-a doua etape de vaccinare, în martie-aprilie.

În încercarea de a deschide școlile cât mai repede, Ministerul Educației începe să întocmească liste cu dascălii care vor să se vaccineze. Aceștia trebuie să anunțe până în data de 15 ianuarie dacă vor sau nu să se vaccineze împotriva Covid-19.

Profesorii vor fi imunizați abia în a doua etapă de vaccinare, care este programată să înceapă la final de ianuarie. Unii oficiali au declarat pentru mass-media națională că profesorii sunt luați în calcul pentru vaccinare abia în a doua parte a etapei 2 și anume în martie-aprilie. Următorii pe listă, după medici sunt persoanele vulnerabile, cu comorbidități, cărora infecția cu Covid-19 le poate fi fatală

Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare împotriva Covid-19 spune pentru Digi24 că nu crede că redeschiderea școlilor este condiționată de vaccinarea prodesorilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat tot pentru Digi24 că se va lua o decizie cu privire la redeschiderea școlilor abia la jumătatea acestei luni, abia după vacanța de iarnă. Acesta nu exclude posibilitatea ca școlile să se deschidă în anumite zone, unde incidența cazurilor de Covid-19 este mică.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...