1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

EXTRA: Proiecții de excepție, într-un nou festival de film, la Bistrița. Regizorul Vlad Petri, invitat să susțină un masterclass

Se anunță o experiență cultural-cinematografică unică, în Bistrița, între 12 și 15 octombrie. Aici va fi proiectat controversatul film dedicat preotului Arsenie Boca, dar și cel mai recent film semnat de Tudor Giugiu – „Libertate”. Regizorul Vlad Petri va susține un masterclass. Surprizele nu se opresc aici. 

For You International Film Festival se desfășoară la Cinema Dacia și la Palatul Culturii din Bistrița, între 12 și 15 octombrie. Cinefilii vor avea ocazia să vizioneze două dintre producțiile momentului: Libertate (filmul lui Tudor Giurgiu) și Arsenie, Viața de Apoi, realizat de Alexandru Solomon.

Vom avea deosebita onoare de a proiecta filme pe o parte a zidului cetății medievale de la Turnul Dogarilor”, au anunțat organizatorii. Filme vor fi proiectate și la Palatul Culturii, dr și la Cinema Dacia.

For You International Film Festival la Bistrița este o mișcare culturală care își propune să reunească generațiile printr-o experiență cinematografică, educațională și socială.

Vom avea plăcerea de a viziona împreună filme de artă și de public pe marele ecran. Vom avea și ocazia de a împărtăși cu voi din cunoștințele domeniului vizual-media în cadrul dezbaterilor și proiectelor educaționale orientate spre publicul tânăr, găzduite de profesioniști activi în domeniu.

Vom deschide prima seară de proiecții la Turnul Dogarilor cu un film de comedie regizat de Antonio Lukich – Luxembourg, Luxembourg. Filmul pune în prim plan călătoria a doi frați gemeni care vor să își ia rămas bun de la tatăl lor din Luxembourg”, au punctat organizatorii. 

Sâmbătă și duminică dimineața se vor proiecta filme pentru familie și copii. În plus, bistrițenii vor avea parte și de două cine-concerte. Acestea reprezintă o formă artistică prin care un film devine un concert cinematografic datorită întâlnirii dintre vizual/film și coloana sonoră interpretată live.

Regizorul român Tudor Giurgiu transformă evenimentele reale ale Revoluției Române de la Sibiu, într-o experiență narativă palpitantă, emoționantă și provocatoare.

Festivalul îl are ca invitat și pe regizorul Vlad Petri. El va susține în cadrul festivalului un masterclass în care va împărtăși călătoria sa artistică prin care și-a împlinit pasiunea pentru exprimarea vizuală în film și fotografie cu trimiteri sociale și politice.

Vlad Petri va fi prezent la Bistrița, la ecranizarea filmului „Între Revoluții”.

Cele două ateliere din cadrul festivalului creează ocazia perfectă pentru cei care vor să înțeleagă mai bine munca de pe platourile de filmare. Atelierele sunt destinate în special tinerilor sau viitorilor studenți orientați spre cinematografie.

Doi specialisti în domeniu își vor împărtăși cunoștintele despre filmmaking și producție.

Arsenie. Viața de apoi / Arsenie. Amazing afterlife (2023)

Nota regizorului Alexandru Solomon despre film:

Legenda părintelui Arsenie Boca umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim.

Who I Am Not (2023), regizor: Tunde Skovran

Subiecții din film sunt de o onestitate copleșitoare în timp ce ne poartă prin călătoriile lor de depășire a unor provocări dificile în căutarea iubirii de sine și a acceptării în societate… Filmul ne oferă o lecție despre umanitate și despre puterea vindecătoare a iubirii și a acceptării.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...