21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Protest și la Direcția de Statistică Bistrița-Năsăud! Astăzi, angajații refuză îndeplinirea sarcinilor de serviciu

Salariaţii din cadrul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud anunță că astăzi, pe toată durata normală a zilei de muncă, refuză îndeplinirea sarcinilor de serviciu, exprimându-și astfel nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată.

Salariaţii din cadrul Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud își exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care astăzi, 11.12.2023, pe toată durata normală a zilei de muncă vor REFUZA îndeplinirea sarcinilor de serviciu”, conform unui comunicat al colectivului salariaților din DRS BISTRIȚA-NĂSĂUD.

În acest moment și-au declarat și asumat, prin semnătură, intenția de a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu pentru o zi aproximativ 900 de persoane din cadrul INS și direcțiile teritoriale de statistică.

Precizăm că intenția de blocare a activității pentru cel puțin o zi este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024 când fără aportul decisiv al INS și direcțiilor teritoriale de statistică alegerile nu pot fi organizate. SINSB își declară suportul total pentru orice manifestare a nemulțumirilor statisticienilor„, se mai explică în document.

Principalele revendicări sunt:

– stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual la nivelul administrației publice centrale

– funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze de un spor de complexitate de 15% aplicat la salariul de bază.

Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă din anul 2022 prin Memorandumul cu tema: “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică”. Acest Memorandum a fost semnat de Primul Ministru al României din acea vreme, dl. Nicolae Ionel Ciucă, la data de 13.07.2022, dar NU a fost pus în aplicare.

Solicităm Guvernului asumarea Memorandumului semnat și aprobat pentru a putea fi pus în aplicare.

Exprimându-ne nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, solicităm respect, echitate și plată egală pentru muncă egală!”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto romaniatv.net

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Pe la mijlocul lunii noiembrie, 2023, premierul Marcel Ciolacu prezent la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România a afirmat că reforma administrativă trebuie făcută, chiar dacă nu se va pune în aplicare în 2024. Numai că de la vorbe la fapte e cale lungă. Reforma administrativ-teritoriala ar permite reducerea numarului de servicii publice deconcentrate ale ministerelor in teritoriu.

  In subordinea Institutului National de Statistică există un număr de 8 Direcţii Regionale de
  Statistică si 34 Direcţii Judeţene de Statistică. Acestea functionează sub formă de servicii publice deconcentrate la nivelul judetelor si a municipiului Bucuresti, mai ales că intre Directiile Regionale de Statistică si cele Judetene nu există nici o deosebire. Dacă s-ar face o reformă administrativ-teritorială numărul acestor servicii deconcentrate s-ar reduce odată cu reducerea numărului de judete.
  In prezent există depus la senat un proiect de LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României.
  (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true)
  Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, zace in sertarele Parlamentului, in timp ce presedintele Senatului Nicolae Ciucă nu catadicseste să-l pună pe ordinea de zi, dar premierul se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
  De aceea, proiectul de lege propus de Vlad Benga, deputat USR, privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, ar trebui promovat de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.
  (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
  Din păcate nu există vointă politică.

 2. De ce, dacă nu le convin salariile nu se duc la muncă în privat? Acolo sunt criterii de salarizare pe baza muncii și performanței, nu a trasului maței de coadă și a PCR! RUȘINE să le fie greviștilor, doar să stai să tooot ceri așa, cu multă lene și mult tupeu de leneși și jmekeraşi… Le doresc să primească numai ceea ce merită ptr ce fac!

 3. Reala problema la stat e ce muncește 1 și 4 stau, iar cei 4 sunt pile de partid sau soții de smecheri, care sunt si recompensati….iar dacă se vor face reduceri…va zbura acei 1 care muncesc…și după aceea sa vedeți servii publice…ca de regula cei 4 piloși sunt aroganți și incompetenți!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: