6.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

RAAL Bistrița, pierderi fără precedent în 2020!

RAAL Bistrița, compania producătoare de sisteme de răcire, a încheiat anul 2020 intr-un mod cel puțin îngrijorător. Cifra de afaceri la finalul anul 2020 a fost de doar 256 mil. lei, comparativ cu 329 mil. lei, cât a înregistrat în anul 2019.

Această scădere de 22.19% a cifrei vine la pachet cu un profit pe minus. Situația nu este stabilă nici în privința angajaților. În 2020 au fost doar 1.733 de persoane active, comparativ cu 2019, cand figurau înregistrați 2.428 de angajați.

Asta pentru ca anul trecut au fost trimiși direct în șomaj aproximativ 800 de salariați, în urma unei concedieri colective. Dacă estimarea cifrelor pe anul 2020 prevedea scăderi de 18%, deznodământul a fost unul diferit. Se preconizează încă un val de disponibilizări, până la finalul anului 2021.

Cu toate acestea, RAAL își păstrează portofoliul de clienți cu nume sonore: Class, AGCO sau John Deere. Compania produce aprope în totalitate pentru export. Segmentele dedicate fiind industria utilajelor agricole, utilajele pentru construcții, industria minieră, industria vehiculelor comerciale și auto.

Fabricile din Bistrița și Prundu Bârgăului produc sisteme de răcire și componente ale acestora, radiatoare și răcitoare de ulei, răcitoare de aer și condensatoare pentru climă, pentru utilaje agricole și de construcții. Acționarii companiei sunt în proporție de 93% proprii salariați.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...