22.5 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

Războiul roboților! Bistrița-Năsăud trimite 4 echipe la finala campionatului național de robotică

Bistrița-Năsăud trimite 4 echipe la București luna aceasta să își măsoare puterile la etapa națională a First Tech Challenge România. Acestea sunt formate din elevi de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud și Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.

Anul acesta, Bistrița-Năsăud reușește să trimită la București, la First Tech Challenge România, cea mai importantă competiție dedicată roboticii, nu mai puțin de patru echipe.

Este vorba despre Bolts and Gears, de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Esentza Robotics și Esentza Revolution de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean și Cybersouls de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud.

Toate cele patru echipe au reușit să se califice la etapa națională a First Tech Challenge, după ce au trecut de probele concursului regional din Cluj-Napoca, desfășurat în urmă cu câteva zile. Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean a reușit însă să trimită două echipe la București, Esentza Robotics clasându-se pe prima poziție.

Foto: Cristian Niculae 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...