20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Românii ar putea fi testați în masă, de la 1 iunie! CJ BN dă peste 500.000 lei pentru investiții în aparatul RT – PCR

Guvernul ia în considerare ca de la 1 iunie, populația să fie testată în masă pentru COVID-19. Consiliul Județean a alocat azi peste 500.000 de lei pentru un nou extractor automat necesar aparatului RT- PCR. Se vor aloca și bani pentru achiziția de kituri, în funcție de decizia Guvernului.

Românii ar putea să fie testați, în masă, începând cu 1 iunie, adică la două săptămâni de la ieșirea din starea de urgență.

În acest sens, va fi nevoie de kituri pentru testarea COVID-19.

La laboratorul spitalului, s-au efectuat până acum 1207 teste. Pe stoc mai există 7.531 de kituri. Consiliul Județean ia în considerare să mai aloce bani pentru achiziția de kituri, dacă situația o va impune.

Azi, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, s-a aprobat alocarea altor fonduri, tot pentru aparatul RT – PCR.

„În cadrul rectificării bugetare am dispus alocarea a 535.000 de lei către Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru achiziția încă a unui extractor automat care să crească capacitatea de testare la aparatul RT – PCR și de asemenea, testele aferente”, a explicat Radu Moldovan.

În prezent, capacitatea aparatului existent la spital e de a efectua până spre 200 de teste pe zi. Există și două echipe care lucrează. Totodată, marți și joi se efectuează teste la cerere, contra cost.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.