25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Rostul de dimineaţă. Benzina noastră cea de toate zilele: Mai scumpă, mai frumoasă…

După ce în ultimele zile, în anumite benzinării din Bistriţa, benzina s-a vândut tot mai ieftin, cu preţuri scăzute flagrant de la o zi la alta – aflăm că lucrurile nu vor sta pe veci astfel. Şi că încă din prima zi a lui 2019, va fi mai scumpă, mai preţioasă şi – implicit – mai frumoasă…!

Preţurile la benzină şi motorină vor creşte din nou, de la 1 ianuarie, după o perioadă în care acestea au scăzut, odată cu preţul petrolului. Scumpirile vin ca urmare a faptului că Guvernul ajustează accizele cu inflaţia şi pentru că va creşte conţinutul de biocombustibil din carburanţi – ne transmit cei de la Adevărul.

Potrivit listei cu accizele din 2019, publicate de Ministerul de Finanţe, accizele se vor majora de la 1 ianuarie 2019 astfel: acciza pentru benzina fără plumb creşte de la 1.976 lei la 2.038 de lei pentru 1.000 de litri, iar acciza pentru motorină creşte de la 1.838 lei la 1.896 de lei pentru 1.000 de litri.

Această majorare apare deoarece Guvernul actualizează nivelul accizelor cu creşterea preţurilor de consum din ultimele 12 luni.

Pentru că ţara noastră nu a reuşit să fenteze inflaţia în acest an, au crescut inevitabil şi accizele. Drept urmare, şoferii vor simţi majorările în preţul la pompă al carburanţilor. Ca urmare a acestei ajustări, un litru be benzină şi de motorină va fi mai scump cu circa 7 bani pe litru, la care se pune şi TVA de 19% la acciză.

Nu ne rămâne decât să luăm cu asalt staţiile de benzină, pesemne… Să facem un ultim plin de adio la preţurile care, pe alocuri, s-au învârtit seducător în jurul cifrei de 4.94/litru… Căci peste doar două zile, totul va fi amintire: benzina noastră cea de toate zilele va fi din nou cea mai scumpă, mai preţioasă şi mai frumoasă, evident, din întreaga Europă…!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...