13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Rostul de dimineaţă: Doi bistriţeni, pe acoperişul oraşului…! „Mai bine huligan, decât trădător…!”

În amintirea unor vremuri demult apuse (sau poate, dimpotrivă) – doi bistriţeni s-au cocoţat sus pe acoperişul oraşului! De acolo au reuşit să-şi cucerească admiratorii cu un mesaj tulburător: „Mai bine huligan, decât dictator! Mai bine „golan”, decât activist! Mai bine mort, decât comunist…!”

Nu a fost nevoie decât de o idee, o emoţie care pâlpâie încă în sufletele multor bistriţeni, şi două chitare – pentru a încropi un inedit şi reuşit happening. Un excelent moment muzical pe acoperişul Universităţii Babeş-Bolyai, Extensia Bistriţa.

Înarmaţi cu două chitare, profesorul Ioan Bâca de la UBB Extensia Bistriţa şi prietenul său, Vasile Ţimbolmaş, ne-au reamintit faimosul Imn al Golanilor.

Compus de Cristian Paţurcă, pe versurile lui Vali Sterian, imnul avea să facă istorie acum aproape 30 de ani… Zeci de mii de oameni i-au fredonat versurile în 1990, în timpul manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii. Celebrul refren încorpora apelativele cu care fostul preşedinte Ion Iliescu îi jignise pe manifestanţii care protestau faţă de instaurarea noului său regim…

Cântece de pe Acoperișul Orașului: IMNUL GOLANILOR de Cristian Pațurcă. Cu Vasile Țimbolmas. Un clip de Patricia Jessy” – a explicat profesorul Ioan Bâcă.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fioan.baca%2Fvideos%2F2889653781066400%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...