25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Rostul de dimineață: Iarnă ca-n povești, la o aruncătură de băț de Bistrița…!

La Bistrița iarna se face de râs, pedepsindu-i, parcă, pe toți cei care au așteptat-o îndelung, cu sufletul la gură… În schimb, doar câțiva kilometri mai încolo, la o aruncătură de băț de Bistrița – dimpotrivă! Iarna se desfășoară în toată splendoarea:

La Bistrița nu a nins până acum decât vreo două zile, pe la începutul anului. Semn clar că iarna s-a făcut de râs, refuzând să mai fie iarnă. Dacă nu cumva ne-a luat pur și simplu din nou la mișto – gândind că merităm cu vârf și îndesat și această palmă… Ca și cum n-am fi primit noi deja destule…!

În schimb, doar câțiva kilometri mai încolo, la o aruncătură de băț de Bistrița – dimpotrivă! Iarna se desfășoară în toată splendoarea:

IARNĂ CA-N POVEȘTILE DIN ABECEDAR: La Piatra Fântânele iarna nu se face de râs. E zăpadă mare, viscolită pe alocuri și bate vântul! E friguț și cerul dansează cu nori întunecați. Dar voi nu vă speriați, nu? Din contră, vă bucurați și ne vizitați…!”, notează cu mândrie cei de la Piatra Fântânele – Ținutul dintre măguri.

[arve url=”https://www.facebook.com/PiatraFantanele/videos/809758256160159/” /]

Încă e iarnă la Piatra Fântânele, deși primăvara își cam făurește uneltele… Zăpada îmbracă plaiurile, măgurile își zburlesc pădurile, iar pensiunile turistice vă așteaptă cu bunătăți…!”, aflăm dintr-o altă postare… 

Iar între timp, conform unei tradiții induse deja de ceva vreme, Nicu Gheorghe, președintele Clubului Sportiv Nord-Team Orientare Bistrița, aleargă prin Bârgău: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fioan.baca%2Fvideos%2F3011785845519859%2F&show_text=0&width=560″ /]

Astfel încât nouă nu ne rămâne decât să respirăm adânc, să numărăm până la zece și să cotrobăim în continuare după alte fotografii de iarnă… Altă șansă de a o vedea sau simți prin preajmă nu pare să existe, deocamdată… 

Foto & Video @ Piatra Fântânele – Ținutul dintr măguri

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...