-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

S-au trezit cu amenzi sosite prin poștă, de la DSP, după ce s-au întors din străinătate!

Bistrițenii se revoltă, după ce au primit amenzi de la DSP deși n-ar fi făcut nimic greșit- susțin ei. Peste 1.000 de plicuri cu amenzi trimise, după ce destinatarii lor s-au întors din străinătate.

Vă deranjez cu o situație cu care cred că se confruntă mai mulți români. Am fost plecat din țară de sărbători. La revenire, am completat declarația aia online, imediat ce am aterizat la Cluj. Ieri primesc în poștă amendă de la DSP, cum că nu am completat formularul. Noroc că am făcut printscreen la declarație. Merg la DSP și le arat. Răspunsul e că trebuie să mă adresez la tribunal pentru a solicita anularea amenzii. Cum adică: eu umblu să fac contestație la o amendă fictivă?????” ne-a scris Florin S.

Peste 1.000 de bistrițeni amendați

Florin S. nu e singurul care a primit amendă în poștă.

Conform legislației în vigoare, la intrarea în țară, trebuie completat un formular ONLINE. De atunci, peste 1.000 de bistrițeni au primit amendă.

Din 25 decembrie de când a intrat în vigoare aceastp reglementare, am trimis peste 1.000 de plicuri cu amenzi. Noi am primit doar listele cu numele celor cărora a trebuit să le trimitem amenzile” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Valoarea unei amenzi este de 2.000 de lei, iar dască e plătită în 15 zile, e de 1.000 de lei.

AICI găsiți informații despre formularul digital.

CARE este explicația faptului că au primit amenzi deși au completat formulare

Florin S. nu e singurul care a completat formularul și totuși a fost amendat. Problema e…din aplicația făcută de STS.

Ne-am confruntat cu multe astfel de probleme. Că cei amendați au completat formularul. problema e că formularul respectiv se completează online. Ei bine, cei de la STS au explicat că poate cel ce a completat a pus o cifră în plus, sau în minus. Sau poate a pus un spațiu unde nu trebuie. Și atunci, nu dădea eroare, dar nici nu era acceptat. Și de aceea s-a ajuns la situația aceasta. Ne-au promis că vor rezolva problema cu formularul” a declarat Anca Andrițoiu.

Până atunci, amenzile trebuie plătite și apoi contestate în instanță pentru reprimirea sumei.

 

 

FOTO- stirile Pro-TV

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. In sfarsit sa aflat si la ziarul Bistriteanul de doua saptamani de cand sau dat amenzile pentru formular deja a trebuit sa si platim avocat si sa le contestam si vom cere daune pentru timpul pierdut si cheltuieli de judecata celor doua inspectoare de la DSP care au trimis amenzile, mentionez ca si copiile de la formularele complectate online le avem. Am avut foarte multa incredere in DSP dar acum nu are rost sa va mai spun ce cred despre aceasta institutie

  2. Pe data de 29 .12 .2021 am intrat în tara cu formularul digital completat .La vama nu ne-a întrebat nimeni nimic .Formularul a fost completat cu 24 ore înainte. SI Totuși astăzi 18 .01 2022 am primit plicul cu amenda .De ce oare ? Poate a fost o greșeală de ora .Dar totuși nu a fost vorba de zile .

  3. Subscriu, cu tot cu formular completat corect, aterizat in 31.12 si formular completat pe 30.12, si astazi am primit amenda acasa pentru necompletare / completare eronata. Ce-ar trebui sa fac acum, sa las munca si tot si sa plec din UK sa merg sa depun contestatie? Nu, multumesc. Numai in Romania se poate asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: