-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Sabin Ilieși, fost șef al Finanțelor și lider PNL vrea să-și șteargă trecutul de condamnat, în instanță

Fostul șef al Finanțelor Publice și lider PNL Sabin Ilieși vrea să își șteargă trecutul de condamnat, în instanță. Acesta a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru trafic de influență, fals și uz de fals.

Sabin Ilieși a deschis la finalul lunii trecute un dosar la Tribunalul Bistrița-Năsăud, prin care cere reabilitare judecătorească. Prin reabilitarea judecătorească, persoana care o cere redobândește drepturile cetățenești care i-au fost interzise prin hotărârea de condamnare. Face să înceteze interdicțiile, decăderile și incapacitățile care rezultă din actul condamnării.

Sunt șterse practic consecințele unei condamnări, efectele ei privative sau restrictive. Condamnarea este ștearsă și din cazierul judiciar. Pentru a putea beneficia de reabilitare judecătorească Sabin Ilieși a avut de așteptat 4 ani de la momentul liberării din penitenciar.

În 2014, fostul șef al Finanțelor Publice și lider PNL, Sabin Ilieși, era condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență și uz de fals.

Anchetatorii l-au acuzat că a dat note pe bani la „Vasile Goldiș”

Anchetatorii l-au acuzat pe Ilieși că și-a folosit influența în calitatea de prodecan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Vasile Goldiș” pentru promovarea examenelor, mărirea notelor sau înscrierea la facultate, în schimbul unor sume de bani.

În calitate de consilier județean PNL acesta ar fi pretins 6.000 de euro unui afacerist pentru a interveni pe lângă șeful Gărzii Financiare pentru un control mai indulgent. De asemenea, Ilieși a fost acuzat că ar fi pretins 1.500 de euro șpagă pentru a asigura câștigarea unui concurs de consilier juridic la Protecția Copilului.

Printre drepturile pe care ar urma să le câștige Ilieși odată cu această reabilitare judecătorească este cel de a fi ales.

Foto: qmagazine.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: