12.1 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Salvatorii copilului de nouă ani rănit la Dumitra – „Aceasta a fost, cu siguranță, cea mai grea intervenție”

Un copil de nouă ani a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la o clinică din Târgu Mureș. Salvatorii au recunoscut că a fost cea mai grea intervenție și au răsuflat ușurați când au știut că cel mic a ajuns stabil la spital. Bistrițenii nu au încetat să îi felicite pentru efortul depus.

Salvatorii bistrițeni sunt pregătiți să intervină în orice moment. După ce își fac treaba la locul solicitării ei sunt cunoscuți drept „îngerii salvatori”. Multe dintre cazurile la care sunt solicitați îi marchează și pe ei, pentru că înainte de a fi salvatori sunt oameni.

La fel s-a întâmplat și ieri după-masă, când un copil care a căzut dintr-un tractor avea nevoie urgentă de ajutor. Mai multe despre acest subiect puteți reciti mai jos:

FOTO: Un copil a fost rănit după ce a căzut din tractor. Elicopterul SMURD solicitat în ajutor

În urma intervenției, cei care i-au acordat primul ajutor băiețelului au tras concluzia – a fost cea mai grea intervenție!

„În cei șapte ani de când încadrez echipajul de prim ajutor SMURD, aceasta a fost, cu siguranță, cea mai grea intervenție” – sunt primele cuvintele ale pompierului salvator Ceșa Pavel, după misiunea din pădurea din jurul Dumitrei, scriu cei de la ISU Bistrița-Năsăud pe pagina de Facebook.

Alături de Pavel, din echipaj au mai făcut parte Cosmin Țeranu și Vlad Bozomală, iar cei trei sunt foarte activi în comunitatea din Valea Nasăudului. Formează o echipă compactă de mai mulți ani, iar la cazuri, atunci când timpul nu are răbdare cu ei, se completează din privirile formate în sutele de cazuri la care au fost prezenți.

„Ieri, s-au completat într-o echipă lărgită cu echipajul care încadrează elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Târgu Mureș și au lucrat, cot la cot, cu medicul și restul echipajului elicopterului. Cel mai probabil, a fost prima lor întâlnire într-o misiune operativă, dar asta nu a contat, pentru că fiecare a știut ce are de făcut.

Băiețelul în vârstă de nouă ani a fost găsit de paramedicii năsăudeni în stare gravă, cu episoade de pierdere de conștientă. A fost nevoie de intubare, stabilizare și pregătire pentru transportul pe calea aerului…”, mai spun reprezentanții ISU.

Îngerii salvatori ai băiețelului au făcut totul ca la carte. Au comunicat în permanență cu dispeceratul integrat ISU – SAJ, au oferit coordonate exacte pentru aterizarea elicopterului, iar la finalul misiunii, au răsuflat ușurați când știau că cel mic a ajuns stabil la spital…

Mesajele de felicitare din partea bistrițenilor nu au încetat să apară pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Foto @ ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....