-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Salvatorii copilului de nouă ani rănit la Dumitra – „Aceasta a fost, cu siguranță, cea mai grea intervenție”

Un copil de nouă ani a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la o clinică din Târgu Mureș. Salvatorii au recunoscut că a fost cea mai grea intervenție și au răsuflat ușurați când au știut că cel mic a ajuns stabil la spital. Bistrițenii nu au încetat să îi felicite pentru efortul depus.

Salvatorii bistrițeni sunt pregătiți să intervină în orice moment. După ce își fac treaba la locul solicitării ei sunt cunoscuți drept „îngerii salvatori”. Multe dintre cazurile la care sunt solicitați îi marchează și pe ei, pentru că înainte de a fi salvatori sunt oameni.

La fel s-a întâmplat și ieri după-masă, când un copil care a căzut dintr-un tractor avea nevoie urgentă de ajutor. Mai multe despre acest subiect puteți reciti mai jos:

FOTO: Un copil a fost rănit după ce a căzut din tractor. Elicopterul SMURD solicitat în ajutor

În urma intervenției, cei care i-au acordat primul ajutor băiețelului au tras concluzia – a fost cea mai grea intervenție!

„În cei șapte ani de când încadrez echipajul de prim ajutor SMURD, aceasta a fost, cu siguranță, cea mai grea intervenție” – sunt primele cuvintele ale pompierului salvator Ceșa Pavel, după misiunea din pădurea din jurul Dumitrei, scriu cei de la ISU Bistrița-Năsăud pe pagina de Facebook.

Alături de Pavel, din echipaj au mai făcut parte Cosmin Țeranu și Vlad Bozomală, iar cei trei sunt foarte activi în comunitatea din Valea Nasăudului. Formează o echipă compactă de mai mulți ani, iar la cazuri, atunci când timpul nu are răbdare cu ei, se completează din privirile formate în sutele de cazuri la care au fost prezenți.

„Ieri, s-au completat într-o echipă lărgită cu echipajul care încadrează elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Târgu Mureș și au lucrat, cot la cot, cu medicul și restul echipajului elicopterului. Cel mai probabil, a fost prima lor întâlnire într-o misiune operativă, dar asta nu a contat, pentru că fiecare a știut ce are de făcut.

Băiețelul în vârstă de nouă ani a fost găsit de paramedicii năsăudeni în stare gravă, cu episoade de pierdere de conștientă. A fost nevoie de intubare, stabilizare și pregătire pentru transportul pe calea aerului…”, mai spun reprezentanții ISU.

Îngerii salvatori ai băiețelului au făcut totul ca la carte. Au comunicat în permanență cu dispeceratul integrat ISU – SAJ, au oferit coordonate exacte pentru aterizarea elicopterului, iar la finalul misiunii, au răsuflat ușurați când știau că cel mic a ajuns stabil la spital…

Mesajele de felicitare din partea bistrițenilor nu au încetat să apară pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Foto @ ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: