-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Școlile au decis! Părinții vor testa copiii acasă cu teste rapide

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în județul nostru părinții vor testa copiii acasă, cu teste rapide primite la școală. Se pare că așa au decis consiliile de administrație din toate școlile din județ.

Părinții copiilor care frecventează școlile și grădinițele din județ au decis să îi testeze acasă și nu la școală. Informația a fost făcută publică de Inspectoratul Școlar Județean.

„Imediat după reluarea cursurilor, conducerea acestora va facilita procesul de pregătire și distribuire a testelor către elevi, astfel încât procesul de testare să se poată derula în zilele de luni și joi ale săptămânii următoare. Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ a hotărât ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinților/tutorilor legali”, informează Inspectoratul Școlar Județean.

În județul nostru a ajuns o primă tranșă de 100.000 de teste antigen pe bază de salivă. Acestea au ajuns deja în unitățile de învățământ și vor fi asamblate zilele acestea, pentru a putea fi folosite săptămâna viitoare.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Nu au decis parintii! Am fost constransi sa acceptam varianta aceasta din diverse motive: ba pentru ca nu au suficient personal medical, ba ca trebui sa mearga de la 6 copii la scoala, pentru a putea fi testati. Pe bune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: