11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Școlile profesionale, opțiunea corigenților? Doar 30% dintre cei care au terminat clasa a VIII-a fără incidente se îndreaptă spre ele

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, până în acest moment, doar 30% din absolvenții de clasa a VIII-a au optat pentru școlile profesionale. Cei mai mulți se vor înscrie la școlile profesionale în a doua etapă, după ce își rezolvă problemele cu corigențele…

Școlile profesionale rămân opțiunea principală a corigenților, cel puțin acest lucru îl sugerează datele oferite ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

În prima etapă, doar 30% din cei care au finalizat clasa a VIII-a fără incidente au optat pentru școlile profesionale, restul sperând să prindă un loc la liceu.

Întrebați de ce sunt atât de puțini copii care se îndreaptă spre școlile profesionale, reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că cei mai mulți se vor înscrie în a doua etapă, după ce își rezolvă problemele cu corigențele și situațiile neîncheiate.

Deși meseriașii sunt extrem de căutați pe piața muncii, elevii nu par să fie dispuși să învețe o meserie, decât în condițiile în care au mediile prea mici pentru a se înscrie la liceu.

Foto: bizbrasov.ro

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...