14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Se modernizează Spitalul din Beclean! Când ar începe lucrările și ce se va face:

Administrația orașului Beclean a hotărât să investească și în sistemul de sănătate. Ambulatoriul spitalului va fi modernizat. Va exista chiar și un lift exterior panoramic. Când se preconizează că vor începe lucrările:

Primarul orașului Beclean a anunțat o nouă investiție în orașul de pe Someș.

„Aș vrea să vă transmit încă o veste bună. Deja suntem cu reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Orășenesc Beclean în faza de contractare cu bani europeni prin ADR Nord-Vest. Din cele zece proiecte cu fonduri europene anunțate, acesta este cel în valoare de 1,8 milioane de euro”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Spitalul Orășenesc din Beclean a fost modernizat la exterior, prin Ministerul Sănătății, fiind izolat termic și schimbându-i-se acoperișul.

Acum, lucrările vor privi modernizarea interioară a ambulatoriului. Dar nu numai atât.

„Vrem o modernizare totală, de la parchet, până la spațiile medicale, laboratoare, dar și curtea exterioară a spitalului. Și centrala e uzată, deci trebuie schimbată. Mai mult, vom avea și un lift panoramic exterior, pe partea dinspre Bistrița. Vom dota fiecare cabinet, pe fiecare compartiment, așa cum au cerut medicii”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Lucrările ar dura doi ani de zile, timp în care serviciile care se oferă în ambulatoriu vor fi mutate în alte spații disponibile.

„Nu putem preconiza o dată de începere a lucrărilor deoarece sunt pașii de licitație care trebuie urmați. Noi încercăm varianta cea mai scurtă, cu proiectare plus execuție. În cursul anului 2019 vom începe procedurile și sperăm până în 2020-2021 să finalizăm cu procedurile”, a declarat Nicolae Moldovan.

În prezent, în Beclean există în derulare proiecte în valoare totală de 35 de milioane de euro. Se așteaptă și finanțarea de aproximativ 15 milioane de euro pentru centura ocolitoare. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?