-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Se modifică valoarea chiriilor ANL! AFLĂ cât ai putea scoate din buzunar, din luna aprilie:

Municipalitatea a solicitat chiriașilor ANL să depună un dosar cu veniturile pe 2018, pentru recalcularea chiriei. Noua valoare a chiriei este recalculată în funcție de inflația anuală. Cei peste 600 de chiriași pot ajunge să scoată din buzunar chiar de câteva ori mai mult decât anul trecut.

În Bistrița există 773 de locuințe ANL. Dintre acestea, 162 au fost cumpărate de foștii chiriași. Astfel, în cele 19 blocuri mai există 611 familii care plătesc chirie lunară.

Acestora, municipalitatea le-a cerut, până la finele lunii februarie, să depună un dosar ce să conțină valoarea venitului net, pe membru de familie, în 2018.

Actele vor fi folosite pentru recalcularea chiriei. Acest lucru este necesar deoarece chiria se calculează în funcție de inflația anuală.

Totuși, chiriașii ANL s-ar putea trezi că vor avea de scos din buzunar, începând cu luna aprilie, chiar și de trei ori valoarea chiriei pe care o plătiseră până acum.

Proiectul de hotărâre privind recalcularea chiriei va fi aprobat săptămâna viitoare în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Lista valorilor la care poate ajunge chiria se poate consulta AICI.

Actele necesare pentru recalcularea chiriei:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...