14.1 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Șefa DSP BN: Am carantinat 7 angajați ai Primăriei Bistrița și familiile lor! Monitorizăm situația!

Primarul Ovidiu Crețu a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Acesta a fost internat în spital. În urma anchetei epidemiologice, DSP BN a decis carantinarea a 7 angajați ai Primăriei Bistrița și a familiilor acestora. „Suntem în permanentă legătură cu domnul viceprimar Muthi și monitorizăm situația!”, a declarat Anca Andrițoiu.

Noul tip de coronavirus nu l-a ocolit pe edilul Bistriței, Ovidiu Crețu. Acesta s-a simțit obosit, în ultima perioadă, așa că a decis să se testeze benevol. Rezultatul testării a fost pozitiv, așa că primarul a fost internat în spital.

Automat, DSP BN a început o anchetă. În primul rând, soția și soacra primarului au fost plasate în carantină, fiind primii contacți direcți.

Ancheta a continuat și la locul de muncă. Nu ar fi fost o anchetă grea.

Am constatat că în Primăria Bistrița s-au respectat măsurile impuse. Domnul primar a fost tot timpul cu mască, a intrat câte o persoană la el în birou, și respectivii cu mască. Întâlnirile au fost de scurtă durată. Totuși, am decis carantinarea a șapte angajați ai primăriei, care au avut mai mult contact cu domnul primar. E vorba de directorul economic și de doamna secretar al municipiului, dar și alți cinci funcționari. Aceștia, și familiile lor, au fost plasați în carantină. Dacă vor apărea ceva simptome, vor fi testați. Dacă nu, atunci îi vom testa doar după 14 zile, ca să vedem dacă se pot reîntoarce la muncă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

De asemenea, se află sub monitorizare și cei care au fost în audiență la primar. Li s-a cerut ca – dacă prezintă simptome – să ia legătura cu cei de la DSP BN.

Noi păstrăm legătura cu domnul viceprimar Muthi. Și ne va comunica dacă mai apar și alte persoane care să fi avut contact cu domnul primar. Dacă mai e nevoie să izolăm și pe alții. Deci monitorizăm situația, dar momentan doar 7 persoane am considerat că ar fi nevoie să fie carantinate”, a concluzionat Andrițoiu.

DSP BN a făzut și dezinfecția aferentă în incinta primăriei, așa că activitatea continuă.

Activitatea PMB nu va fi afectată. E ca și cum ar fi în concediu. Deci au înlocuitori. Așa că vrem să anunțăm cetățenii că pot veni în continuare să-și rezolve problemele, pentru că activitatea se va desfășura normal, chiar dacă anumite persoane absentează”, a explicat Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al PMB.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....