-2.7 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Șeful de la Drumuri Naționale dă undă verde centurii Bistriței, deși nici nu știe cum arată proiectul

Ideea de centură a Bistriței nu a murit, ba mai mult, a primit undă verde de la șeful Drumurilor Naționale. Întrebat ce părere are despre faptul că proiectul centurii prevede ca aceasta să treacă prin oraș, Narcis Neaga a recunoscut că nici măcar n-a văzut proiectul…

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a făcut cunoscut, astăzi, la Feldru, faptul că un prim obiectiv este începerea lucrărilor la centura Bistriței.

„Încercăm ca prim obiectiv începerea lucrărilor la Centura Bistriței, care este esențială, un proiect început în 2010, tergiversat din diferite motive. Acum am înțeles că din punctul de vedere al instanței lucrurile sunt lămurite. Este un proiect cuprins în Masterplan, am dat dispoziție să fie solicitat avizul de mediu, iar în câteva zile vom primi un răspuns. Am înțeles că nu ar fi probleme, așteptăm documentul scris. Solicitarea către minister este făcută, pentru a obține fondurile. Este prinsă în perioada de finanțare 2021 -2030, încercăm să tragem proiectul în actualul exercițiu de finanțare, ca să începem lucrările de proiectare și execuție”, a explicat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga.

Centura luată în calcul este practic varianta ocolitoare Bistrița-Sud, care a fost contestată inclusiv în instanță, pentru că potrivit ecologiștilor care au cerut ajutorul judecătorilor pentru a stopa acest proiect, ar aduce traficul greu aproape de oraș, pe lângă pădurea Codrișor.

Întrebat ce părere are despre faptul că centura ocolitoare practic trece prin oraș, Narcis Neaga a spus că nici măcar nu a văzut proiectul și că nu se poate pronunța, deși cu câteva minute în urmă declara că va grăbi începerea lucrărilor de materializare a centurii.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...