16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Biroul Rutier „taie” din sensurile giratorii de pe Axa de Transport Gării –Năsăudului

Inspectoratul de Poliție Județean, mai exact Biroul Rutier a venit cu modificări importante pe traseul Axei de Transport Gării – Năsăudului. Printre modificări se numără reducerea dimensiunii a trei sensuri giratorii.

Polițiștii Rutieri au făcut măsurători și verificări în teren și-au ajuns la concluzia că sensurile giratorii de pe traseul Axei de Transport Gării – Năsăudului au nevoie de modificări:

„Polițiștii Biroului Rutier au constatat și transmis următoarele propuneri pentru efectuarea unor modificări: reducerea dimensiunilor razei girației, renunțarea la insulele de separare amplasate și efectuarea de marcaje rutiere pentru spații interzise, în cazul a 3 sensuri giratorii (Decebal-Crinilor-Andrei Mureșanu-Ioan Slavici, Năsăudului-Andrei Mureșanu, Gării-Republicii)”, precizează IPJ BN.

De asemenea, polițiștii au cerut constructorului MIS Grup mai multe modificări la tronsonul Gării – Bulevardul Republicii:

„Totodată, în ceea ce privește sensul giratoriu de pe strada Gării-Bulevardul Republicii, au mai fost transmise și următoarele propuneri de modificări: amenajarea unei alveole pe prima bandă a străzii Gării, până la bordura pistei de bicicliști care să poată fi folosită de autobuze la efectuarea virajelor; reamplasarea trecerii de pietoni semaforizată pe vechiul amplasament; reamplasarea indicatoarelor rutiere ”cedează trecerea” și ”intersecție cu sens giratoriu”  pe strada Gării, după intersecția cu strada Nicolae Bălcescu; strada Gării să fie prevăzută cu bandă comună pentru circulația autobuzelor și celorlalte autovehicule; reamplasarea pe strada Gării a separatorilor de sens, între intersecțiile cu sens giratoriu cu bulevardele Republicii și Decebal”, mai explică reprezentanții IPJ.

Axa de transport Decebal – Năsăudului este un proiect pe fonduri europene, în valoare de 10,5 milioane de euro.Proiectul presupune refacerea covorului asfaltic pe patru artere importante: strada Gării, Bulevardul Decebal, strada Andrei Mureșanu și strada Năsăudului.

Mai puteți citi despre acest subiect:

Unul încarcă, doi descarcă! Se demontează sensul giratoriu proaspăt făcut pe Năsăudului, la recomandarea Poliției

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Unde a fost Biroul rutier când a trebuit să avizeze proiectul?
    Nu și-au dat seama de implicații când au avizat proiectul?
    În altă ordine de idei, pe str. Gării au avizat linie discontinuă la intersecțiile cu str. Bălcescu și Împăratul Traian, șoferii s-au obișnuit să vireze stânga dar după circa 10 zile au modificat și au trasat linie continuă în acele intersecții. Multe zile după aceea mulți șoferi au continuat să vireze stânga în acele intersecții.
    Despre Direcția tehnică a primăriei nici nu mă mir, nici nu aveam așteptări la câte gafe au comis la marile proiecte de reabilitare a infrastructurii orașului .

  2. Au ajuns domnii de la rutiera sa-i invete pe Doreii drujbasi de la Mis Grup cum sa faca niste sensuri giratorii urbane.
    Nici nu e de mirare, de unde sa stie taranii aia coborati din padure ca sa faca geometrie si calcule matematice?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!