-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Simulează incendii sau cutremure! Bistrițenii, așteptați la centrul de instruire pentru răspuns în caz de urgență

Pompierii bistrițeni amplasează în Piața Centrală un centru mobil de instruire care simulează situații critice, iar specialiștii vor învăța asistența cum să reacționeze în cazul unor urgențe. Centrul mobil de instruire poate fi găsit lângă Biserica Evanghelică timp de patru zile.

Conform informațiilor transmise de ISU Bistrița-Năsăud, acest centru mobil de instuire este echipat în așa fel încât poate simula situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea unui cutremur și a modalității în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament.

Centrul de instruire poate fi găsit în timpul în care, pe Pietonalul Liviu Rebreanul, au loc Zilele Bistriței.

Iată programul centrului de instruire:

  • Vineri, 15 iulie, între orele 12.00 – 20.00
  • Sâmbătă, 16 iulie, între orele 10.00 – 20.00
  • Duminică, 17 iulie, între orele 10.00 – 20.00
  • Luni, 18 iulie, între orele 10.00 – 14.00.

„Participanților la sesiunea de instruire le sunt oferite mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia, acest centru mobil fiind conceput să poată asigura o învățare experiențială, prin deplasarea în diverse locuri din țară. În acest sfârșit de săptămână vom marca zilele orașului și este ocazia perfectă să ne întâlnim, preț de câteva minute, pentru o activitate pe care promitem să o facem cât mai interactivă”, a transmis ISU BN.

De asemenea, polițiștii și jandarmii bistrițeni vor fi aproape de pompieri și vor desfășura acțiuni și misiuni preventive în cadrul campaniilor de conștientizare și prevenire  ”Dincolo de aparențe” pentru prevenirea traficului și consumului de droguri și ”Vacanță în siguranță”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...