16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Soarta celor din ALDE Bistrița-Năsăud, pusă sub semnul întrebării

Soarta celor din ALDE Bistrița-Năsăud este pusă sub semnul întrebării, în urma evenimentelor care au avut loc la nivel național. Singurul „salvat” ar putea fi Ioan Țintean, care și-a jucat cartea mai devreme și s-a retras de la conducerea partidului la nivel local.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat retragerea ALDE din coaliția de guvernare. În urma deciziei, cei care au deținut funcții de miniștri sau secretari de stat au fost nevoiți să demisioneze, iar portofoliile au fost preluate de personaje din PSD.

Miniștri demisionari sunt Anton Anton de la Energie, Grațiela Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, și Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul. Printre cei care vor asigura interimatul, se numără și beclenarul Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor. Despre acest subiect puteți reciti mai jos:

Ministrul Deneș preia încă un minister!

În plan local, cei din ALDE care dețin funcții de conducere în instituțiile publice stau ca pe ace. Măsura retragerii de la conducere s-ar putea să le fie aplicată și lor.

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, bistrițeanul Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a explicat că alături de miniștri ALDE și el va demisiona.

„În mod normal funcționarii publici nu ar avea de ce să fie afectați. Ceea ce am discutat noi ieri este legat de funcțiile de demnitate publică. Ceea ce am și făcut în momentul în care s-a încheiat ședința, adică retragerea din funcțiile publice a miniștrilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat și asimilaților.”, a declarat acesta.

Singurul „salvat” ar putea fi chiar Ioan Țintean, care și-a jucat cartea cu o lună înainte ca partidul pe care îl reprezenta să iasă de la guvernare. Țintean ar fi prevăzut retragerea ALDE de la guvernare, vorbind despre acest lucru de câteva ori, iar pentru a-și salva pielea a decis că e mai bine să se retragă din fruntea ALDE Bistrița-Năsăud, dar și din funcția de vicepreședinte la nivel central al partidului. Deocamdată se poate bucura de stabilitatea în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Referitor la o posibilă demitere a lui Țintean din CJ, Sorin Roșu Mareș a mai spus că „În funcție de alianțele și înțelegerile locale, fiecare organizație are libertatea de a-și stabili majoritatea în Consiliul Județean, Consiliul Local sau Municipal.”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...