10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

ȘOCANT: Un bistrițean acuză că a fost lovit de un angajat al Primăriei Bistrița după ce s-a dus să depună o cerere

Un bistrițean acuză un angajat al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița că l-a lovit după ce s-a dus să depună o cerere. Incidentul s-ar fi petrecut săptămâna trecută, iar tânărul agresat a depus deja plângere la poliție. Totul s-ar fi petrecut chiar pe holurile instituției, în timpul programului de lucru.

Incidentul a avut loc în data de 20 iulie, chiar pe holurile Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița. Bistrițeanul agresat a mers împreună cu un vecin la DSP pentru a depune o cerere de repavare a unei zone care fusese transformată în spațiu verde. Cererea era însoțită și o listă cu semnături și datele de identificare ale vecinilor care solicitau același lucru.

Cererea bistrițeanului a fost preluată de funcționarul public Dionisie Bondane, care, iritat, i-ar fi spus acestuia că semnăturile de pe listă sunt false. Între cei doi a urmat un schimb de replici, cetățeanul cerându-i funcționarului să se legimiteze și luându-l la rost că nu purta mască de protecție într-un spațiu închis.

„A început să fie agitat și nervos, indicând în mod insistent cu degetul arătător către mine, apropiindu-se de mine, iar după ce l-am tot rugat să se legitimeze, și întrebându-l în repetate rânduri cum îl cheamă, și de ce nu poartă mască într-un spațiu închis în plină pandemie, cu atât mai mult, într-o instituție publică, și-a pierdut cumpătul, a ridicat mâna cu pumnul strâns pentru a mă lovi în cap. Ca reflex, am reușit să mă apăr ridicând mâna pentru a nu fi lovit în cap, fiind lovit doar în antebraț. Acest moment a fost văzut de către secretară și de către vecinul cu care am venit, care a strigat la domnul care m-a lovit”, povestește bistrițeanul agresat pentru Bistrițeanul.ro.

Potrivit acestuia, imediat după incident, funcționarul respectiv nu a recunoscut că l-a lovit, deși la scenă au asistat atât un alt angajat al primăriei, cât și un vecin. Câteva zile mai târziu, cetățeanul agresat a depus o plângere penală la Poliție pentru loviri și alte violențe. Acesta cere ca funcționarul să fie pedepsit și pentru că nu purta masca de protecție într-un spațiu închis, mai ales că asigura relațiile cu publicul. Intenționează, de asemenea, să îi ceară funcționarului și daune materiale de aproape 3.000 de euro.

Ca o ironie a sorții, cetățeanul agresat este și membru PNL. Acesta spune că este dezamăgit de cum își face treaba Direcția de Servicii Publice din subordinea Primăriei Bistrița și că nu ține cont de doleanțele oamenilor. Bistrițeanul i-ar fi semnalat aceste lucruri inclusiv președintelui PNL Bistrița, Sorin Hangan, înainte de incident.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!