16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Spania NU mai face parte din lista cu „zone galbene”

Autoritățile au publicat luni dimineața lista actualizată a țărilor din zona galbenă pentru care se impune măsura carantinei pentru 14 zile. Printre țările regăsite în această listă s-a numărat și Spania. Totuși, autoritățile s-au răzgândit și au exclus Regatul Spaniei din această listă, iar cei care se întorc în România din această țară nu trebuie să mai stea în carantină.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat ieri dimineață că Spania va intra începând de astăzi pe lista țărilor incluse în zona galbenă.

Acest lucru însemna că oricine sosea în România din Spania, trebuia Dupa ce dimineata a fost introdusa pe lista zonelor să intre în carantină 14 zile.

Totuși, luni seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că a aprobat în ședința de ieri Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor galbene, și implicit eliminarea măsurii carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

„Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat”, se arată în documentul oficial.

De asemenea, s-a hotărât ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a CNSU, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

„În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat”, transmite CNSU.

Chiar dacă Spania nu mai este inclusă, lista cu „zonele galbene” există în continuare, iar românii care se întorc din acele țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, așa cum cere legea. În acest moment, țările considerate de autoriăți galbene sunt următoarele:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.