7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Spania NU mai face parte din lista cu „zone galbene”

Autoritățile au publicat luni dimineața lista actualizată a țărilor din zona galbenă pentru care se impune măsura carantinei pentru 14 zile. Printre țările regăsite în această listă s-a numărat și Spania. Totuși, autoritățile s-au răzgândit și au exclus Regatul Spaniei din această listă, iar cei care se întorc în România din această țară nu trebuie să mai stea în carantină.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat ieri dimineață că Spania va intra începând de astăzi pe lista țărilor incluse în zona galbenă.

Acest lucru însemna că oricine sosea în România din Spania, trebuia Dupa ce dimineata a fost introdusa pe lista zonelor să intre în carantină 14 zile.

Totuși, luni seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că a aprobat în ședința de ieri Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor galbene, și implicit eliminarea măsurii carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

„Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat”, se arată în documentul oficial.

De asemenea, s-a hotărât ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a CNSU, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

„În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat”, transmite CNSU.

Chiar dacă Spania nu mai este inclusă, lista cu „zonele galbene” există în continuare, iar românii care se întorc din acele țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, așa cum cere legea. În acest moment, țările considerate de autoriăți galbene sunt următoarele:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...