-0.1 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

SPECIAL! Copiii instituționalizați din Beclean au propria „academie” de șah

Copiii instituționalizați din Beclean au șansa să învețe să joace șah cu ajutorul echipelor de robotică de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean și a Clubului Lions Bistrița.

Mai multe asociații și oameni de bine se străduie să ofere o copilărie cât mai normală copiilor instituționalizați din Beclean. Astfel, după ce o asociație și-a pus în cap să le ofere copiilor biciclete, triciclete și trotinete, echipele de robotică de la un liceu din Beclean își propun să-i învețe să joace șah.

Echipele de robotică Esentza Robotics și Esentza Revolution organizează o academie de șah pentru copiii instituționalizați din Beclean. Aceștia vor sta la dispoziție cu instruirea necesară.

Și Clubul Lions din Bistrița s-a implicat și a achiziționat și pus la dispoziție materialele necesare. Tablele de șah puse la dispoziție de Lions Club vin și cu un motto special: Fii jucător de șah, nu piesă de șah.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.