1.1 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

SPECTACULOS! Cum va arăta noul corp de clădire cu pasarele suspendate ce se pregătește la Spitalul Județean:

Noul corp de clădire de la Spitalul Județean de Urgență ce urmează să se materializeze începând de anul acesta va schimba complet organizarea de la unitatea medicală. Unele secții se vor muta acolo și tot acolo vor funcționa și secții noi. De asemenea, la parter va fi o parcare semi-automată cu 90 de locuri de parcare pentru medici.

Lucrările la clădirea estimată la 50 de milioane de euro vor începe, cu puțin noroc, chiar anul acesta, speră managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany. Acesta va fi ridicat în curtea unității medicale și va avea 4 etaje. Despre acest subiect puteți citi și AICI.

Gabriel Lazany a prezentat la Bistrițeanul Live cum va fi noua unitate medicale compartimentată. Astfel, în zona de subsol vor fi magaziile spitalului, precum și un adăpost antiaerian.

La spital va funcționa secția de hemodializă, dar și o parcare semi-automată cu 90 de locuri de parcare. Aceasta este dedicată angajaților spitalului, urmând ca locurile de parcare din exterior să rămână pentru pacienți și aparținători.

La etajul I va fi mutată secția ORL plus o parte dedicată spitalizărilor de o zi. La etajul II va fi Oftalmologia, cardiologia și o nouă zonă dedicată cardiologiei intervenționale. Practic, noua investiție va permite medicilor de la Bistrița să pună inclusiv stenturi.

Pasarele supraetajate la fiecare etaj

Odată cu noua clădire va funcționa și o linie de gardă pe cardiologie intervențională. Partea de cardiologie va avea două linii de gardă: una pe medical și alta pe intervențional.

La etajul al III-lea va fi extins blocul operator, cele două clădiri urmând să fie unite printr-o pasarelă supraetajată. Aici vor fi amenajate 4 săli de operație, pentru oftalmologie, gastroenterologie intervențională, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie.

Astfel de pasarele vor fi amenajate la fiecare etaj. Fiecare specialitate va avea sala ei dedicată de operație. La etajul al IV-lea va funcționa neurologia și gastroenterologia intervențională.

Emisiunea la care a fost invitat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Vazand titlul, te astepti in primul rand sa admiri o imagine a acestui nou corp de spital simulata pe calculator, nu imaginea dubla a d-lui Lazany (pe care, de altfel, il respect si-l admir), cunoscuta deja !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...