8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Spitalul Județean și Primăria Beclean au făcut economii în pandemie. Mănușile chirurgicale de 7 ori mai ieftine

Într-un raport, Curtea de Conturi dă exemplu de bune practici Spitalul Județean de Urgență și Primăria Beclean, pentru că au făcut economie la echipamentele de protecție și servicii în pandemie, când prețurile au explodat. Spitalul Județean a cumpărat mănuși chirurgicale de 7 ori mai ieftine.

Curtea de Conturi dă exemple de bune practici Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Primăria Beclean, într-un raport privind cheltuielile din pandemie. Potrivit instituției de control, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a cumpărat materiale sanitare și de 7 ori mai ieftine decât prețurile practicate de UNIFARM.

Mai mult, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a returnat mai multe măști care nu corespundeau calitativ.

”Au fost achiziționate produse la prețuri mult mai mici decât cel practicat de CN UNIFARM SA astfel: de 7 ori mai mici la mănuși chirurgicale sterile, de 4 ori mai mici la măști KN95 sau de 2-3 ori mai mici la combinezoane. De asemenea, este de menționat și faptul că datorită calității necorespunzătoare a produsului mască de protecție FFp2, KN95 DaddyBabby livrată de CN UNIFARM SA către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, comisia de recepție calitativă a materialelor sanitare a recomandat respingerea măștilor livrate și, pe cale de consecință, entitatea a returnat măștile în cauză, solicitând înlocuirea acestora cu produse care să corespundă normelor și cerințelor medicale”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Și Primăria Beclean a fost dată exemplu de bune practici pentru că a făcut economie la cazare pentru personalul medical.

„UATO Beclean – a achitat din bugetul local prestări servicii constând în cazarea personalului medical care își desfășoară activitatea la Spitalul Orășenesc Beclean la prețul de piață (130 lei/zi/persoană), acesta situându-se sub cel decontat de Ministerul Sănătății prin DSP Bistrița-Năsăud (230 lei/zi/persoană), astfel a redus cu 44% plățile efectuate din bugetul local cu cazarea medicilor care au intrat în contact cu persoane infectate cu Covid-19, față de plățile cu cazarea persoanelor carantinate suportate din bugetul de stat”, se arată în raport.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.