4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Spitalul județean și Primăria Beclean, date exemple de bune practici în cheltuirea banului public, în starea de urgență și alertă

Într-un raport detaliat care vizează modul cum s-au cheltuit banii publici de la începutul pandemiei de Coronavirus, Curtea de Conturi a României dă exemplu de bune practici Spitalul Județean de Urgență Bistrița, precum și Primăria Beclean.

Curtea de Conturi a României a verificat cum a cheltuit banii fiecare unitate administrativ teritorială, precum și instituții și ministere. Perioada luată în calcul este starea de urgență și mai apoi cea de alertă.

Pe lângă neregulile identificate, Curtea de Conturi a și dat exemple de bune practici instituțiile și unitățile administrativ teritoriale care s-au dovedit a fi responsabile cu banul public chiar și acum.

Printre exemplele de bune practici date se numără și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, pentru că a achiziționat produse la prețuri mult mai mici decât cele practicate de Unifarm. Astfel,  mănușile chirurgicale au fost achiziționate la prețuri și de 7 ori mai mici, iar combinezoanele de 2-3 ori mai ieftine.

„De asemenea, este de menționat și faptul că datorită calității necorespunzătoare a produsului mască de protecție livrată de Unifarm către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, comisia de recepție calitativă a materialelor sanitare a recomandat respingerea măștilor livrate și, pe cale de consecință, entitatea a returnat măștile în cauză, solicitând înlocuirea acestora cu produse care să corespundă normelor și cerințelor medicale”, mai precizează inspectorii Curții de Conturi.

Drept exemplu a fost dată și Primăria orașului Beclean, care a achitat din bugetul local cazarea personalului medical care își desfășoară activitatea la Spitalul Orășenesc Beclean la prețul de piață de 130 de lei pe zi de persoană, mult sub cel decontat de către Ministerul Sănătății, prin DSP Bistrița-Năsăud, care acorda 230 de lei pe zi de persoană. A redus astfel costurile cu cazarea medicilor cu 44%.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.