12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Spitalul și Policlinica, dotate cu aparate oftalmologice ultra performante

Încă o veste bună vine de la Spitalul Județean de Urgență. Două aparate ultra performante, achiziționate pentru secția de Oftalmologie. Unul este important pentru pacienții cu cataractă, iar altul oferă imagini mult mai clare în consultațiile normale.

Bistrițenii nu se mai pot plânge de acum că nu văd bine sau că au cataractă.

Spitalul Județean și Policlinica au fost dotate cu două aparate ultraperformante, care pot depista mult mai bine orice problemă.

Am achiziționat două aparate ultra performante pentru secția de Oftalmologie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și cabinetul medical din Policlinică, în valoare de 15.900 de euro, finanțare asigurată integral de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud! Anual în Spitalul Județean de Urgență Bistrița și în Policlinică beneficiază de servicii oftalmologice aproximativ 5.100 de pacienți. Prin aceste investiții, împreună cu domnul manager Gabriel Lazany și medicii de specialitate ne dorim ca cetățenii acestui județ să poată beneficia de cele mai bune servicii medicale”, a anunțat președintele CJ BN, Radu Moldovan, pe pagina sa de Facebook.

Autokeratorefractometru

Autokeratorefractometrul este la rândul lui un aparat ce nu poate sa lipsească din niciun cabinet oftalmologic. El depistează viciile de refracție (miopia hipermetropia siastigmatismele) și măsoară precis razele de curbura ale corneei. Aceste măsurători foarte precise sunt importante în prescripția corecției cu lentile aeriene sau de contact și în chirurgia cataractei” a explicat dr. Florin Pop.

Biomicroscopul cu masă cu elevație electrică

Biomicroscopul ne permite examinarea pleoapelor, a conjunctivei, a corneei și a camerei anterioare, elemente ce formează polul anterior ocular și cu ajutorul unei lentile speciale se poate examina retina nervul optic și vitrosul, așa numita biomicroscopie a polului posterior. Acest aparat este un instrument esențial în practica oftalmologică, foarte important în diagnosticul afecțiunilor oculare. Noul nostru biomicroscop este unul de foarte bună calitate, de la unul din liderii din domeniu” a explicat dr Florin Pop.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...