1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

SPOR de risc, pentru medicii care îngrijesc bolnavi Covid-19. Câți bani vor primi de la Guvern

A fost aprobat ieri sporul de risc pentru medicii care îi îngrijesc pe bolnavii de coronavirus. Circa 75.000 de cadre se încadrează în categoria celor care vor primi bani în plus. Mai mulți medici și asistente au demisionat zilele trecute, din cauza lipsei echipamentelor de protecție din spitalele românești.

Președintele Klaus Iohannis anunța zilele trecute un bonus de 500 de euro pentru medicii aflați în prima linie a luptei contra coronavirus. Ieri ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a anunțat și aprobarea unui spor de risc. Valoarea acestuia se ridică la 2.500 de lei.

Circa 75.000 de cadre se încadrează în categoria celor care vor primi acest spor – notează Radio Europa Liberă.

Guvernul a decis să ofere bani în plus medicilor, după mai multe demisii generate de lipsa echipamentelor de protecție în spitalele românești.

Ministrul Fondurilor Europene a mai anunțat că medicii vor primi cei 2.500 de lei în fiecare lună. Din această sumă nu se vor reține contribuții sociale sau contribuții de asigurări sociale de sănătate.

Singura regulă fiscală aplicabilă este cea referitoare la impozitul pe venit, adică de 10% din cei 2.500 de lei.

Vestea bună este pentru tot personalul medical. Menționez că nu se referă doar la medici, ci și la asistenții medicali, la partea de personal care deservește Ambulanțele, la personal paramedical. Deci Guvernul României s-a gândit la toate cadrele medicale care în această perioadă sunt implicate în tratamentul, diagnosticarea, echiparea, evaluarea pacienților bolnavi cu noul COVID”, a mai precizat ministrul Ioan Marcel Boloș.

România nu este singura țară care oferă stimulentul de risc. Acesta a fost propus și în Bulgaria, Ungaria, Germania sau Italia.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.