24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

SPOR de risc, pentru medicii care îngrijesc bolnavi Covid-19. Câți bani vor primi de la Guvern

A fost aprobat ieri sporul de risc pentru medicii care îi îngrijesc pe bolnavii de coronavirus. Circa 75.000 de cadre se încadrează în categoria celor care vor primi bani în plus. Mai mulți medici și asistente au demisionat zilele trecute, din cauza lipsei echipamentelor de protecție din spitalele românești.

Președintele Klaus Iohannis anunța zilele trecute un bonus de 500 de euro pentru medicii aflați în prima linie a luptei contra coronavirus. Ieri ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a anunțat și aprobarea unui spor de risc. Valoarea acestuia se ridică la 2.500 de lei.

Circa 75.000 de cadre se încadrează în categoria celor care vor primi acest spor – notează Radio Europa Liberă.

Guvernul a decis să ofere bani în plus medicilor, după mai multe demisii generate de lipsa echipamentelor de protecție în spitalele românești.

Ministrul Fondurilor Europene a mai anunțat că medicii vor primi cei 2.500 de lei în fiecare lună. Din această sumă nu se vor reține contribuții sociale sau contribuții de asigurări sociale de sănătate.

Singura regulă fiscală aplicabilă este cea referitoare la impozitul pe venit, adică de 10% din cei 2.500 de lei.

Vestea bună este pentru tot personalul medical. Menționez că nu se referă doar la medici, ci și la asistenții medicali, la partea de personal care deservește Ambulanțele, la personal paramedical. Deci Guvernul României s-a gândit la toate cadrele medicale care în această perioadă sunt implicate în tratamentul, diagnosticarea, echiparea, evaluarea pacienților bolnavi cu noul COVID”, a mai precizat ministrul Ioan Marcel Boloș.

România nu este singura țară care oferă stimulentul de risc. Acesta a fost propus și în Bulgaria, Ungaria, Germania sau Italia.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.