-0.4 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

SPRIJIN: 560.000 de lei, pentru sportivii și artiștii din Bistrița cu rezultate deosebite!

Sportivii și artiștii din Bistrița cu rezultate deosebite pot obține un sprijin financiar consistent de până la 10.000 de lei! Înscrierile se pot face online, până în 19 iunie 2021. 

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au demarat a 16-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul se dresează tinerilor sportivi și artiștilor cu performanțe deosebite.

Sprijinul financiar se oferă pe bază de concurs de proiecte. Banii primiți pot fi folosiți pentru achiziția de materiale sau echipamente. De asemenea, tinerii pot să-și acopere cheltuielile de participare la concursuri. 

Ne bucurăm că prin susținerea oferită în cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din țară în acest domeniu am contribuit inclusiv la pregătirea unor sportivi care au ajuns să facă parte din Echipa Olimpică a României.

Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se văd rezultatele  anilor de muncă în sprijinul talentului și performanței. Dorim să le arătăm tinerilor minunați din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea că prin muncă, perseverență și consecvență se dezvoltă talentul, se pot schimba  perspective și chiar destine”, a subliniat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România. 

Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și de echipe sportive sau ansambluri artistice.

Cererile trebuie însoțite de o descriere a rezultatelor solicitanților, de recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori. Cererile trebuie să cuprindă și o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală și bugetul necesar pentru realizarea proiectului. 

Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2021 este de 560.000 lei

Benii sunt accesibili tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani. O secțiune este dedicată și celor peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri.

Inițiatorii acestui program vor oferi informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere. 

Tinerilor li se recomandă să înceapă din timp procedura de înscriere. Este o procedură destul de simplă. 

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică. De asemenea, se pot  achiziționa echipamente și materiale. 

Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

În acest an, 220.000 lei sunt destinați sportului. 200.000 lei sunt destinați domeniului artelor, iar  140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani. Aici se încadrează tinerii care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului. 

Solicitările pot fi depuse până la data de 19 iunie 2021. Detaliile programului pot fi găsite accesând: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism și doctor în sport. Președintele juriului la secțiunea Artă este violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj. 

Patru sportivi susținuți în anii trecuți, s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an. Între cei patru se află și Bernadette Szocs – tenis de masă, cetățean de onoare al Bistriței. Ceilalți trei sunt Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot.

Ei fac parte din Echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Pe parcursul  celor 15 ediții ale Programului au fost susținuți 2.766 de tineri prin finanțarea unui numă de 2.223 de proiecte la nivel național, bugetul total alocat fiind în cuantum de 4.900.000 lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: