12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Strada nu este scrumieră! Amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă pe jos chiștoace

Șoferii care aruncă chiștoace pe jos riscă amenzi usturătoare din partea polițiștilor rutieri. Dacă sunt prinși că nu respectă reglementările în vigoare, aceștia pot primi amenzi de până la 3.000 de lei. „Strada nu este o scrumieră!”, transmit polițistii.

Nu mai e nici un secret că mulți șoferi au prostul obicei de a arunca gunoiul pe stradă atunci când se află la volan. Chiar dacă în ultima vreme s-au mai civilizat, sunt încă mulți care au impresia că a arunca un chiștoc pe geam nu este mare lucru.

Polițiștii declară război șoferilor fără bun simț și îi sfătuiesc pe aceștia să folosească scrumiera din mașină atunci când fumează. În caz contrar oamenii legii vor aplica amenzi usturătoare când vor identifica în trafic „aruncători de chiștoace”.

Nerespectarea reglementărilor prevăzute în Codul Rutier va cadorisi șoferii indisciplinați cu 9-20 de puncte de amendă, adică sancțiuni cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

„9-20. Nu sunt ore, sunt doar puncte amendă pentru aruncarea chiştoacelor pe jos. Dacă tu arunci pe jos, şi alţii vor arunca. Ai scrumieră? Foloseşte-o! Strada nu este o scrumieră! O campanie la care ne-am alăturat şi noi în acest an”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Foto: Facebook – Poliția Română

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?