-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Tânăr reținut pentru că își „antrena” câinii să lupte, iar imaginile au ajuns pe internet

Un tânăr de 18 ani din Piatra Fântânele este cercetat de polițiști după ce își „dresa” câinii să lupte cu alți câini. A fost reținut pentru 24 de ore.

Tânărul a fost preluat astăzi de polițiști. Se pare că practica acest mod ilegal de dresaj din aprilie 2022, iar polițiștii au aflat de ilegalitate de pe social media, după ce au vizionat câteva videoclipuri pe internet.

Pentru documentarea cauzei și administrarea probelor, polițiștii au descins la locuința tânărului. A fost efectuată o percheziție domiciliară. În urma acesteia au fost ridicate mai multe documente relevante pentru caz.

Polițiștii au emis un ordin de plasare, unul dintre câinii folosiți la comiterea infracțiunii fiind preluat și plasat în adăpost.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

„Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecția animalelor”, a transmis Biroul Poliția Animalelor BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: