12.3 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

Ți-ai lăsat mașina în stația de taxi sau pe pista de biciclete? Riști să n-o mai găsești când te întorci

Primăria Bistrița este decisă să folosească în sfârșit autospeciala pentru ridicat autoturisme. În acest sens a pregătit un regulament de ridicare a autoturismelor, ce va ajunge pe masa consilierilor locali.

Cei care își parchează mașinile aiurea, pe spații verzi, în stații de taxi, pe piste de biciclete ar putea să nu le mai găsească acolo. Primăria Bistrița a pregătit un regulament de ridicare a autoturismelor. Acesta urmează să fie votat în Consiliul Local.

„Oportunitatea și necesitatea acestei reglementări este justificată de faptul că în ultimii ani a devenit evidentă creșterea continuă a numărului de autovehicule staționate neregulamentar. Fenomenul a luat amploare odată cu introducerea treptată în circulație a unui număr tot mai mare de autovehicule folosite. Ca urmare, fluența traficului a fost afectată, constatându-se tot mai frecvente incidente și blocaje ale circulației auto., datorate staționărilor neregulamentare pe benzile de circulație, în intersecții cu sau fără sensuri giratorii, pe trecerile pentru pietoni ori pe trotuare înguste”., se arată în hotărârea de CL.

Astfel, riscați să rămâneți fără autoturism dacă parcați în stațiile de taxi, parcuri, alei și zone pietonale sau pe piste pentru biciclete. La fel veți păți dacă parcați în zonele verzi, scuaruri, piețe sau dacă blocați traficul rutier. De asemenea, se ridică mașina dacă ocupați abuziv locurile din parcările de reședință sau cele cu plată, fără să achitați taxa.

Polițiștii rutieri și cei locali vor fispune ridicarea autoturismului. De ridicarea efectivă, transport, depozitare și eliberarea autoturismelor se ocupă Direcția de Servicii Publice. Acestea vor fi duse într-un spațiu de pe strada Zăvoaie.

Șoferii care parchează aiurea vor fi sancționați și cu amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei. Pentru recuperarea autoturismului, șoferii trebuie să plătească și taxa de ridicare, transport și depozitare: 350 de lei. La fiecare zi de întârziere se adaugă 25 de lei în plus.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Foarte buna regula, cu o micuta micuta remarca si intrebare: oare iar masinile alesilor si a celor „de temut” vor fi evitate si lasate tot acolo? Au fost nenumarate cazuri in care politistii locali au fost surprinsi punand amenzi in parbrize si sarind dintr-un sir de masini, unele cu numere cunoscute – daca tot asa se aplica, e fas tranta…vrea bani la administratie da’ de la amarati nu de la toti – haiducie politica contemporana!

  2. Platim taxa de parcare prin sms, politistul local verifica daca este platita sau dispune ridicarea masinii deoarece in acest caz nu este pus la loc vizibil tichetul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.