8.8 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

Topul firmelor private din Bistrița-Năsăud cu cei mai mulți angajați în 2020

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, anul trecut, primii 6 cei mai mari angajatori din județ au raportat un număr total de 9.277 angajați. Locul 1 este în continuare ocupat de Leoni, care are 5.172 angajați activi la Bistrița.

Pe locul 1, asemeni ultimilor ani, rămâne în continuare producătorul german de cablaje auto, Leoni.

În anul 2020, compania a avut un număr mediu de 5.172 salariați activi. Începând cu anul 2002, Bistrița este unul dintre punctele de referință pentru activitatea Leoni. Pe plan național, acesta are in jur de 13.000 angajați, fiind unul din cei mai mari angajatori din România.

Pe locul 2 în top se află firma RAAL.

La finalul anului 2020, acesta avea un număr de 1.733 angajați. Comparativ cu anul 2019 când numărul mediu de salariați era de 2.428, se observă o scădere de 29%.

Compania deține doua fabrici în Bistrița și Prundu Bârgăului, unde se produc sisteme de răcire și componente ale acestora, radiatoare și răcitoare de ulei, răcitoare de aer și condensatoare pentru climă, pentru utilaje agricole și de construcții. Acționarii companiei sunt în proporție de 93% proprii salariați.

Pe locul 3 în clasament și la o distanță considerabilă se află compania Rombat.

Producătorul de acumulatori auto din Bistrița a avut la finele anului 2020 un număr mediu de 733 angajați. Acest număr a rămas stabil în comparație cu anul fiscal precedent. Compania a realizat anul trecut un profit net de 22.6 mil lei, în creștere cu 31% față de anul precedent, când a avut un caștig net de aproximativ 17.3 mil. lei.

Locul 4 este ocupat de Comelf, producător de echipamente pentru industria energetică și utilaje terasiere.

La finalul anului, compania avea un număr mediu de 660 salariați activi. Un număr considerabil mic, cu 16%, comparativ cu 2019 când numărul angajaților era 794. Comelf ( simbol bursier CMF ) a încheiat anul 2020 cu un profit net de 2,7 mil. Lei, în creștere ușoară de 3% față de rezultatul obținut în anul precedent. EBITDA companiei a fost de 11.9 mil. Lei, în creștere cu 3.2%.

Pe locul 5 în top este TeraPlast, una din cele mai valoroase companii din județ.

Anul trecut, în cadrul companiei erau activi 507 angajați. Cel mai mare producător de materiale de construcții cu acționariat local, a raportat o creștere de 71% a profitului net din S1/2021 la 28,57 mil. lei.

Pe locul 6 se află operatorul regional pentru servicii de apă și canalizare, Aquabis.

La finalul anului 2020, erau activi 472 angajați, un număr stabil, fără mari fluctuații comparativ cu anul 2019. Aquabis este o societate de importanță județeană care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și își desfășoară activitatea în 6 zone distincte: Bistrița, Bîrgău-Colibiţa, Rodna, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Beclean.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: