13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Topul firmelor private din Bistrița-Năsăud cu cei mai mulți angajați în 2020

Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, anul trecut, primii 6 cei mai mari angajatori din județ au raportat un număr total de 9.277 angajați. Locul 1 este în continuare ocupat de Leoni, care are 5.172 angajați activi la Bistrița.

Pe locul 1, asemeni ultimilor ani, rămâne în continuare producătorul german de cablaje auto, Leoni.

În anul 2020, compania a avut un număr mediu de 5.172 salariați activi. Începând cu anul 2002, Bistrița este unul dintre punctele de referință pentru activitatea Leoni. Pe plan național, acesta are in jur de 13.000 angajați, fiind unul din cei mai mari angajatori din România.

Pe locul 2 în top se află firma RAAL.

La finalul anului 2020, acesta avea un număr de 1.733 angajați. Comparativ cu anul 2019 când numărul mediu de salariați era de 2.428, se observă o scădere de 29%.

Compania deține doua fabrici în Bistrița și Prundu Bârgăului, unde se produc sisteme de răcire și componente ale acestora, radiatoare și răcitoare de ulei, răcitoare de aer și condensatoare pentru climă, pentru utilaje agricole și de construcții. Acționarii companiei sunt în proporție de 93% proprii salariați.

Pe locul 3 în clasament și la o distanță considerabilă se află compania Rombat.

Producătorul de acumulatori auto din Bistrița a avut la finele anului 2020 un număr mediu de 733 angajați. Acest număr a rămas stabil în comparație cu anul fiscal precedent. Compania a realizat anul trecut un profit net de 22.6 mil lei, în creștere cu 31% față de anul precedent, când a avut un caștig net de aproximativ 17.3 mil. lei.

Locul 4 este ocupat de Comelf, producător de echipamente pentru industria energetică și utilaje terasiere.

La finalul anului, compania avea un număr mediu de 660 salariați activi. Un număr considerabil mic, cu 16%, comparativ cu 2019 când numărul angajaților era 794. Comelf ( simbol bursier CMF ) a încheiat anul 2020 cu un profit net de 2,7 mil. Lei, în creștere ușoară de 3% față de rezultatul obținut în anul precedent. EBITDA companiei a fost de 11.9 mil. Lei, în creștere cu 3.2%.

Pe locul 5 în top este TeraPlast, una din cele mai valoroase companii din județ.

Anul trecut, în cadrul companiei erau activi 507 angajați. Cel mai mare producător de materiale de construcții cu acționariat local, a raportat o creștere de 71% a profitului net din S1/2021 la 28,57 mil. lei.

Pe locul 6 se află operatorul regional pentru servicii de apă și canalizare, Aquabis.

La finalul anului 2020, erau activi 472 angajați, un număr stabil, fără mari fluctuații comparativ cu anul 2019. Aquabis este o societate de importanță județeană care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și își desfășoară activitatea în 6 zone distincte: Bistrița, Bîrgău-Colibiţa, Rodna, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Beclean.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...