10.9 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Un bistrițean de 44 de ani – nevaccinat și antivaccinist convins – a murit ieri seară, infectat cu Covid

Un bărbat de 44 de ani din Bistrița a murit ieri seară în secția ATI de la Spitalul județean de Urgență Bistrița. Era nevaccinat și era împotriva vaccinului – a anunțat dr. Anca Andrițoiu, șeful DSP Bistrița-Năsăud.

Doctorul Anca Andrițoiu a povestit astăzi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural despre un bărbat nevaccinat care s-a stins ieri seară la spital.

Soția bărbatului s-a infectat prima, fiind încă în izolare, la domiciliu. Ulterior s-a infectat și soțul ei. Cei doi participaseră la o nuntă, dar nu este foarte sigur că acest eveniment a fost și sursa de infectare. Dr. Anca Andrițoiu a explicat că, din poveștile colegilor săi, a aflat că bărbatul era antivaccinist și avea postări în acest sens pe rețelele de socializare. 

Evoluția a fost fulminantă. Nu știm ca bărbatul să aibă niciun fel de comorbiditate. L-am întrebat și pe medicul de familie. Pur și simplu s-a întâmplat.

S-a internat în spital și, de câteva zile, era la ATI. Nu știm dacă e vorba de tulpina Delta. Dar eu cred că majoritatea acestor cazuri sunt deja tupina Delta, chiar dacă nu se face secvențierea. Este caracteristic acestei tulpini. Este extrem de contagioasă și nu mai e nevoie de intervalul de 15 minute de contact ca să ne pozitivăm.

E suficient pur și simplu să stai fără mască și să tușească cineva sau să strănute și te infectezi. Boala se manifestă acum mai puțin cu lipsa gustului și mirosului. Apar mai mult cu manifestări digestive și dureri de cap. Acestea sunt primele simptome. Apoi apar cele respiratorii, dar foarte multe cazuri au debutat cu manifestări digestive. Ceea ce face ca, în foarte multe cazuri, să se întârzie mersul la spital. Oamenii consideră că au o simplă enteroviroză și se tratează la domiciliu. Pe urmă apar și celelalte simptome”, a mai explicat dr. Anca Andrițoiu.

Din 9 august până în 9 sepotembrie am avut 772 de cazuri noi. 87% dintre acestea erau persoane nevaccinate. Dintre persoanele vaccinate, 80% au făcut forme ușoare și s-au tratat la domiciliu. Doar 20% au ajuns la spital și niciunul la Terapie Intensivă.

E foarte importantă vaccinarea. Ne oferă imunitate. Chiar dacă se infectează ulterior, persoanele vaccinate nu mai fac forme grave.

O singură excepție am avut: era o persoană în vârstă, cu boală autoimună, care făcea un tratament care i-a redus complet imunitatea. Am mai avut un deces la persoană vaccinată. Dar și acela era o persoană în ultimul stadiu de cancer… Deci oricum condamnată în câteva zile la deces… Dar persoanele vaccinate nu ajung la Terapie Intensivă. Ajung în număr foarte mic și la spital. Deci e foarte important ca lumea să se vaccineze…”, a concluzionat dr. Anca Andrițoiu.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. E specific mai nou doctorilor sa spuna nu sti, nu stiu, si in acest interviu doamna Doctor a folosi de 2 ori nuu stiu ei nu stiu nimic dar isi dau cu parere a, asta e Medicina de bistrita, nu stiu, nu stiu, vai de noi numai sa nu ajungem la ei si apoi se mira ca mergem la cj, mures, bucuresti, si au facut heliport sa Poata Scapa cat mai repede de raspunde re sa trimit a pacienti catre alte spitale

  2. Pentru Monicul. Mai mult ca sigur ești unul dintre cei care sunteți cazați în rezerva în spital vine doctorul și va întreabă la 30 minute cum sunteți. Pentru noi ăștia mai prosti care stam inghesuiti prin saloane și mergem la baie în capătul holului în scaune cu rotile și pe care ne întreba asistenta cum ne simțim ca pe doctor nici nu îl vezi lasă-ne în pace și vezi de viata aia a ta, ca poate ajungi și tu ca prostimea și sa te vad atunci când stai 1 săptămâna în spital și nu îți face nimeni nimic. În afara de mâncare și analize de sânge,. nimic.

  3. Pentru Monicul. Mai mult ca sigur ești unul dintre cei care sunteți cazați în rezerva în spital vine doctorul și va întreabă la 30 minute cum sunteți. Pentru noi ăștia mai prosti care stam inghesuiti prin saloane și mergem la baie în capătul holului în scaune cu rotile și pe care ne întreba asistenta cum ne simțim ca pe doctor nici nu îl vezi lasă-ne în pace și vezi de viata aia a ta, ca poate ajungi și tu ca prostimea și sa te vad atunci când stai 1 săptămâna în spital și nu îți face nimeni nimic. În afara de mâncare și analize de sânge,. nimic. Și ca o paranteza cand ajungi în blamatul de CJ, ca nu le place la doctorii de la BN, și vezi un zâmbet în coltul gurii la doctor când ii spui de unde vii și vcne te-a operat, când te întreabă ca a scăpat cumva flexul de e tăietură asa, ce sa mai zici. Ii mulțumești lui Dumnezeu ca ai scăpat de BN și ai ajuns în alta parte. Asa ca nu știu ce experiente ai avut în spital BN, poate au fost toate pozitive, dar uite ca pentru alții se lasă cu sechele, cu handicap. Și nu are rost sa detaliez ca în acte e totul bine, după o pregătire prealabila a pacientului, după administrarea de medicamente, sa luat decizia sa se intervină….. Ba ești nebun nu ati făcut nimic 1 săptămâna. Ști măcar cât e ziua de spitalizare pe chirurgie în BN și ai primit doar mâncare. Ce vorbim.

  4. Pentru Monicul. Mai mult ca sigur ești unul dintre cei care sunteți cazați în rezerva în spital vine doctorul și va întreabă la 30 minute cum sunteți. Pentru noi ăștia mai prosti care stam inghesuiti prin saloane și mergem la baie în capătul holului în scaune cu rotile și pe care ne întreba asistenta cum ne simțim ca pe doctor nici nu îl vezi lasă-ne în pace și vezi de viata aia a ta, ca poate ajungi și tu ca prostimea și sa te vad atunci când stai 1 săptămâna în spital și nu îți face nimeni nimic. În afara de mâncare și analize de sânge,. nimic. Și ca o paranteza cand ajungi în blamatul de CJ, ca nu le place la doctorii de la BN, și vezi un zâmbet în coltul gurii la doctor când ii spui de unde vii și vcne te-a operat, când te întreabă ca a scăpat cumva flexul de e tăietură asa, ce sa mai zici. Ii mulțumești lui Dumnezeu ca ai scăpat de BN și ai ajuns în alta parte. Asa ca nu știu ce experiente ai avut în spital BN, poate au fost toate pozitive, dar uite ca pentru alții se lasă cu sechele, cu handicap. Și nu are rost sa detaliez ca în acte e totul bine, după o pregătire prealabila a pacientului, după administrarea de medicamente, sa luat decizia sa se intervină….. Ba ești nebun nu ati făcut nimic 1 săptămâna. Ști măcar cât e ziua de spitalizare pe chirurgie în BN și ai primit doar mâncare. Ce vorbim. Când vezi scrisoarea medicala, când vezi că-ți bani sau cheltuit cu tine, razi singur,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...