8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Un primar vine cu bani de-acasă, pentru turismul din zonă

Știe că dezvoltarea zonei ține foarte mult de numărul de turiști care le calcă pragul. Așa că un primar pune la bătaie 500 de euro, din buzunarul propriu, pentru turismul din zonă. Asta, pe lângă faptul că Primăria pune la dispoziție materialele necesare. AFLĂ despre ce e vorba:

Orașul stațiune Sîngeorz Băi s-a dezvoltat tot mai mult în ultimul timp. Primarul e conștient însă că e nevoie de crearea de condiții pentru turiștii care vin. Și nu numai în oraș, ci și în împrejurimi.

Așa că a venit cu o idee inedită, prin care să implice comunitatea în dezvoltarea turismului.

Am propus să se facă 10 foișoare pe care să le amplasăm pe Valea Cormăii. Avem foarte mulți dulgheri aici în Sîngeorz, din tată în fiu. Primăria pune la dispoziție materialele necesare pentru realizarea foișoarelor. Iar termenul limită de execuție e de 23 august, când sărbătorim Zilele Orașului”, a explicat Traian Ogâgău pentru Bistrițeanul.ro.

Deși provocarea a fost lansată aproximativ de o lună, și promisiuni au fost multe, o singură familie s-a apucat de lucru.

„Oamenii gospodari sunt oameni de cuvânt cum le stă fain sîngeorzenilor. Familia Arman, dulgheri de 1.000 de ani, s-au alăturat primii inițiativei mele, ca împreună să reușim amenajarea a 10 foișoare pe Valea Cormaii și s-au și apucat de treabă astfel ca până de zilele orașului, pe data de 23 august, să-l dăm spre folosință vouă, celor care apreciați Valea Cascadelor. CU SIGURANȚĂ o să primească comenzi pe baza acestei lucrări!”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Aceștia au ales să facă foișorul pentru zona Cascada Cheii.

Fiecare echipă își poate face proiectul cum vrea, doar să țină cont de câteva reguli de la care se pornește, în funcție de locația aleasă pentru amplasarea foișorului.

„Încă îi așteptăm să se apuce de treabă și pe ceilalți CARE AU PROMIS că amenajează câte un foișor sau alte echipe care doresc să se înscrie sunt binevenite și le mulțumesc anticipat pentru acest efort”, a mai scris Traian Ogâgău.

Mai mult, pentru a-i stimula, primarul e gata să scoată bani din buzunarul propriu.

„Când toate cele 10 foișoare vor fi gata, o comisie le va analiza și îl va desemna pe cel mai frumos. Echipa care l-a făcut va primi 500 de euro premiu, din partea mea personal!”, a explicat primarul Sîngeorzului.

Mai este exact o lună de zile la dispoziție până la termenul de finalizare al lucrărilor. Și deși încă foișoarele nu sunt gata, Traian Ogâgău are un mesaj și pentru cei ce le vor folosi.

În final, dar cel mai important, mă adresez vouă, tuturor celor care beneficiază de acestea, sîngeorzeni, turiști etc., și vă mulțumesc anticipat pentru că păstrați curățenia și munca acestor meseriași”, a concluzionat acesta pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...