27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Urmează „mutilarea” Pieței Independenței-Nord pentru a face loc mașinilor?! Turc vrea acolo parcare

Primarul Ioan Turc ia în calcul amenajarea unei parcări supraetajate în Piața de pe Independenței. Pentru ca aceasta să se poată materializa va fi nevoie să se renunțe la câteva rânduri de mese, precum și la tonetele din zonă.

Unul dintre cele mai importante proiecte lăsate de vechea administrație ce urmează a se materializa: modernizarea axei de transport Gării – Han, care va duce la dispariția a peste 2.500 de locuri de parcare, a forțat practic municipalitatea să găsească soluții pentru șoferi, care nu vor mai avea unde să își parcheze mașinile.

Primarul Ioan Turc a luat la pas orașul pentru a identifica locații unde vor putea fi amenajate parcări supraetajate. Una dintre zonele luate în calcul este chiar Piața Independenței Nord:

„Am trecut prin Piața Independenței-Nord, unde se poate configura fără probleme o mare parcare supraetajată dacă se păstrează doar trei rânduri de mese înspre strada Împăratu Traian. Se poate renunța și la sectorul de tonete vechi și inestetice, spațiul obținut fiind mai bine utilizat pentru locuri de parcare rezidențiale”, a precizat Ioan Turc, într-o postare pe Facebook.

Se mai iau în calcul punctele termice de pe Clopoțeilor și Cireșului pentru parcări metalice cu două sau mai multe niveluri. Acestea ar rezolva deficitul de parcări create de pistele de biciclete prevăzute pentru străzile Garoafei și Panait Cerna.

„Sunt luate în calcul și zone cu puncte termice de pe străzile Rodnei și Gării, dar și un teren de pe Trandafirilor care va fi reamenajat și un loc de joacă de pe Crinilor ce va fi relocat pentru extinderea și supraetajarea parcărilor”, a completat edilul.

Toate soluțiile și locațiile propuse vor face obiectul unor consultări publice, mai spune Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...