10.6 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

VEȘTI BUNE! Se încearcă creșterea numărului de teste pentru Covid-19 efectuate zilnic cu cel puțin 50%

Managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany a anunțat că face eforturi pentru a crește numărul de teste efectuate zilnic cu cel puțin 50%. Recordul de teste efectuate la Bistrița în 24 de ore a fost de 404 teste.

Deși a scăzut puțin numărul de solicitări pentru testări contra-cost, Spitalul Județean de Urgență Bistrița trebuie să crească capacitatea de testare, din cauza transmiterii masive comunitare a Covid-19.

„Numărul de solicitări contra-cost a scăzut, pentru că nu mai pleacă lumea în concedii. Mai solicită testări cei care vor să plece la muncă în străinătate. Dar încă avem multe testări contra-cost, pentru că avem contracte cu cluburile sportive, cu întreprinderi din zona industrială, care în permanență vin să testeze o parte din personal sau din membri cluburilor respective”, a explicat Gabriel Lazany, aseară, la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că se va încerca în perioada imediat următoare dublarea capacității de testare. Recordul de teste realizate până acum, în 24 de ore, a fost de 404.

Spitalul Județean a preluat și aparatul Real Time PCR și un extractor  de la DSVSA pentru a realiza mai multe teste. De asemenea se încearcă și creșterea personalului din laborator.

„Începând de săptămâna trecută pentru triajul pacienților din UPU s-au avizat și testele rapide, dar aceste teste trebuie dublate prin teste Real Time PCR. Încercăm să facem tot ce se poate pentru a crește capacitatea de testare cu cel puțin 50%”, a completat manajerul Spitalului Județean de Urgență.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2498643993769883

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...

Scurtă istorie a sloturilor video

Dacă ar fi să clasificăm jocurile de noroc în funcție de popularitatea lor, cu siguranță sloturile...