-0.9 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

LECȚIA DE PERSEVERENȚĂ de pe Via Transilvanica: doi tineri cu probleme cu vederea și un nevăzător au parcurs 175 de km din traseu

Doi tineri cu probleme cu vederea și un nevăzător au reușit să parcurgă 175 de km din Via Transilvanica, de la Putna la Mureșenii Bârgăului, în 9 zile. Drumețul nevăzător s-a ghidat de sunetele produse de ceilalți tineri care l-au acompaniat.

Cei patru tineri cu diferite probleme cu vederea au luat la pas Via Transilvanica, porțiunea care leagă Putna de Mureșenii Bârgăului. În total, cei patru au parcurs 175 de kilometri, în 9 zile.

„Astfel de drumeți oferă sens drumului, oameni precum Daniel, Dumitru, Florin și Horea. Ei au parcurs împreună prima porțiune de Via Transilvanica, de la Putna, au ajuns la Tășuleasa Social și apoi au mers până la Mureșenii Bârgăului. Doi dintre ei se confruntă cu dificultăți de vedere, în diverse stadii, chiar până la orbire completă. Au mers pe traseu, călăuziți de sunete și mirosuri și ne-au mărturisit că experiența pe Drumul care unește poate să schimbe vieți. Dar poate că lecția cea mai importantă este că un astfel de drum poate fi străbătut de oricine își dorește cu adevărat”, precizează cei de la Tășuleasa Social.

Tânărul nevăzător s-a ghidat de sunetele produse de ceilalți drumeți cu ajutorul unor bețe, pentru a se putea orienta. Acesta a pipăit fiecare bornă întâlnită în drum și și-a întrebat în permamență însoțitorii ce văd.

Experiența celor trei o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...