12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO Anchetă la CSEI nr. 2, după ce o copilă a încercat să se sinucidă cu ace de gămălie

În urmă cu două zile, o copilă de doar 13 ani a încercat să se sinucidă, înghițind mai multe ace de gămălie. Aceasta se afla atunci în internatul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 și se pare că fusese nesupravegheată. La două zile de la incident, conducerea centrului a deschis o anchetă.

O copilă de doar 13 ani se putea alege cu grave probleme de sănătate și putea chiar să moară după ce a înghițit un pumn de obiecte metalice, printre care ace de gămălie, bucăți de pix și o monedă.

Se pare că aceasta a încercat să își ia viața, după o ceartă cu iubitul. Copila se afla în internatul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2, iar în momentul în care a încercat să își ia viața era nesupravegheată.

Adolescenta a fost transportată de o infirmieră a centrului la spital, unde a rămas internată. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

La două zile de la incident, conducerea centrului a deschis o anchetă, pentru a se lămuri cu privire la cele întâmplate.

„La nivelul școlii avem o comisie de disciplină, care e intrată în atribuții. Așteptăm raportul comisiei. Încă nu știm să vă spunem ce s-a întâmplat, așteptăm să vedem. Am vizitat fetița la spital, am sunat-o pe bunică…”, a declarat directorul adjunct al centrului Crina Țolca.

Surse Bistrițeanul.ro spun că disputele și problemele cu elevii sunt destul de comune în centru, iar problema ar fi lipsa personalului și imposibilitatea supravegherii corespunzătoare a minorilor.

Conducerea centrului nu a dat niciun detaliu despre aceste probleme și nici nu a vrut să confirme faptul că minora n-ar fi fost supravegheată când a încercat să își ia viața.

Pe fir a intrat și Direcția pentru Protecția Copilului, care îi va oferi minorei consiliere psihologică.

„Am discutat cu bunica. Problema este că fata provine dintr-o familie dezorganizată. Tatăl este plecat în străinătate, iar mama și-a refăcut viața. Fata va fi cuprinsă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Teodor Sîngeorzan, din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=CZ91dOY93qg&feature=youtu.be” /]

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.