1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

FOTO/VIDEO: Avion ușor, prăbușit în Lacul Colibița. Pilotul a murit

Mai multe echipaje ale ISU BN și elicopterul SMURD intervin la Colibița. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac.

Un apel la 112 anunța un incident în Colibița. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac.

Mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD intervin în COlibița, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac. Există două victime, din care una în stare de inconștiență” a transmis ISU BN.

Conform martorilor, avionul a zburat de mai multe ori la mică distanță de lac, înainte de impact.

Cei doi bărbați care se aflau în avion au fost scoși la mal de oamenii aflați în zonă. Pilotul ar avea undeva la 60 de ani, el fiind cel găsit în stare de inconștiență.

Cel de-al doilea pasager al avionului, tot un bărbat, este cetățean german. Acesta ar fi conștient.

Avionul ar fi fost văzut în jurul orei 9.30 zburând la mică distanță de pământ deasupra localității Moisei.

UPDATE

Din nefericire, pilotul a decedat.

Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate:

  • o autospecială de stingere cu apă și spumă
  • echipaj de pompieri cu barcă
  • terapia intensivă mobila SMURD. (Garda de Intervenție Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrita)

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV – elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

Pasagerul – cetățean german, in vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava constient și stabil, prezenta ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital.

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării” a transmis ISU BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...