VIDEO: Bărbat din Parva arestat preventiv pentru braconaj și tentativă de omor

0
3580

Judecătorii au trimis ieri un tânăr din Parva după gratii, pentru 30 de zile. Acesta este arestat preventiv pentru braconaj și tentativă de omor.

Ieri, 28 iunie, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 29 de ani, din Parva. Acesta e cercetat pentru braconaj și tentativă la infracțiunea de omor.

În fapt, în noaptea de 26/27 iunie a.c., polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu luptătorii de la Acțiuni Speciale au organizat și desfășurat o acțiune de prindere în flagrant. Persoanele erau bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și braconaj.

Acțiunea s-a desfășurat în apropierea muntelui Craia, pe raza comunei Parva. În jurul orei 02.00 a fost depistat un autoturism în care se aflau trei persoane. În momentul în care s-au efectuat semnalele de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat. Acesta ar fi accelerat și încercat să lovească pe unul dintre polițiști, însă acesta a reușit să se ferească la timp. Polițiștii l-au somat să oprească și au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare. Au tras în direcția roților din spate ale autoturismului. În urma intervenției polițiștilor nicio persoană nu a fost rănită. Ulterior, cei trei au oprit și abandonat autoturismul pe un drum înfundat și au fugit în pădure” explică IPJ BN.

I-au luat și casa la puricat

În urma verificărilor efectuate la domiciliul conducătorului auto, un bărbat de 29 de ani, polițiștii au constatat faptul că una dintre armele pe care era autorizat să le dețină nu se afla în dulapul de păstrare din locuință.

Acesta a fost depistat ulterior, având asupra lui arma, pe care ar fi folosit-o  în noaptea de 26/27 iunie la o acțiune de vânătoare ilegală.

Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul de 29 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care a dispus reținerea pentru 24 de ore. În prezent, se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Polițiștii împreună cu procurorii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor” transmit reprezentanții IPJ BN.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.