17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

VIDEO: Ceremonie militară și religioasă, în Parcul Eroilor. „Recunoștința noastră, pentru cel mai important eveniment al poporului…”

Emoționantă ceremonie dedicată Centenarului astăzi, la prânz, în Parcul Eroilor:  „Este ocazia să ne arătăm aprecierea și recunoștința pentru cei care în urmă cu 100 de ani au realizat cel mai important eveniment din istoria poporului român…”, a subliniat primarul Ovidiu Crețu, amintind că sărbătoarea anuală a orașului, Târgul Mare al Bistriței din acest an este dedicată Centenarului.

Festivitatea dedicată Centenarului s-a desfășurat astăzi, la prânz, în Parcul Eroilor, și a cuprins acordarea onorului militar, intonarea imnurilor României și al Europei, dar și un scurt ceremonial religios ecumenic, reprezentanții cultelor din oraș fiind prezenți la ceremonie și rostind binecuvântări la adresa orașului, dar și un Tatăl Nostru în română, maghiară și germană.

„Este ocazia să ne arătăm aprecierea și recunoștința pentru cei care în urmă cu 100 de ani au realizat cel mai important eveniment din istoria poporului român…”, a subliniat primarul Ovidiu Crețu, amintind că sărbătoarea anuală a orașului, Târgul Mare al Bistriței din acest an este dedicată Centenarului.

„Vrem să subliniem prin acest moment ceremonial importanța capitală a Marii Uniri pentru țara noastră și, totodată, să reafirmăm aportul și adeziunea bistrițenilor la evenimentele care au făcut, în urmă cu 100 de ani, România Mare. Participarea delegației bistrițene la Adunarea de la Alba Iulia a fost punctul culminant al acțiunilor desfășurate în perioada respectivă…”, a mai spus primarul.

Bistrița sărbătorește România centenară și se alătură altor mii de comunități care participă la această construcție pe care o numim România modernă – țara pe care o iubim și pe care o dorim dezvoltată și civilizată, țara în care ne place să trăim și pe care dorim s-o lăsăm copiilor noștri pregătită pentru pregătirea europeană. La mulți ani, Românie Centenară…!”, a încheiat primarul Ovidiu Crețu.

La pupitru au luat cuvântul, pe rând, Christoph von den Driesch, primarul oraşului Herzogenrath (Germania), Ulrich Stücker, primarul oraşului Wiehl (Germania), Danielle Dard, prim viceprimar al oraşului Besançon (Franța), Dariusz Lesicki, viceprimar al oraşului Zielona Gora (Polonia), Ralph Schäfer, consilier local al orașului Wels (Austria), Moshe Basch, reprezentant al primarului orașului Rehovot (Israel), Hans Franchy, preşedintele Asociației Sașilor Bistrițeni din Germania.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/X0nHh6-bEow” /]

Cu prilejul acestei ceremonii, a fost depusă o coroană în memoria eroilor bistriţeni, festivitatea încheindu-se cu defilarea Gărzii de onoare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: