14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

VIDEO: Concurs culinar de bucate tradiționale, astăzi, la Băile Figa. Turiștii s-au ospătat cu delicatese poloneze

La Băile Figa s-a desfășurat astăzi un inedit concurs culinar de bucate tradiționale. Bucătari și bucătărese din Polonia, dar și din Beclean s-au întrecut în a-și demonstra măiestria gastronomică.

Peste 100 de demnitari polonezi se află încă de joi la Beclean. Este vorba despre un schimb de experiență prin care Primăria Beclean vrea să atragă noi fonduri europene.

Din delegația de polonezi fac parte și Jan Marek Lenczowski, preşedintele regiunii Myslenice (regiune înfrățită cu Beclean), dar și Ignat Timar, Consul Onorific al României la Cracovia.

Astăzi, la sediul GAL Ținutul Haiducilor s-a desfășurat o expoziție cu degustare de produse tradiționale poloneze. Bunătățile au fost gătite chiar de bucătari și bucătărese din Polonia, care fac parte din delegația aflată în vizită la Beclean.

Polonezii doresc să ne împărtășească tuturor rețetele bucătăriei lor tradiționale. Evenimentul are loc în imediata proximitate a Parcului Balnear Băile Figa. În exterior au fost amenajate mai multe standuri de prezentare, pe un spațiu generos extins, pentru a putea respecta condiții de distanțare socială”, au transmis organizatorii.

Oaspeții polonezi au vizitat herghelia de la Beclean, dar au călătorit și cu autobuzele electrice.

Din delegație fac parte reprezentanți ai mediului privat de afaceri din agricultură, fermieri, consilieri locali și parlamentari, potrivit TVR Cluj. 

Polonezii au oferit beclenarilor un adevărat festival culinar – cu produse regionale poloneze.

Le-au demonstrat gazdelor cum se pregătesc bucatele tradiționale poloneze – chiar la Băile Figa, orpătându-i inclusiv pe turiștii din zonă. 

Invitații polonezi sunt foarte mulțumiți, din câte mi-au spus. Și la localnicii din Beclean am văzut un efect pozitiv. Cetățenii din Beclean îi respectă pe musafirii noștri. De fapt suntem legați de ei din timpuri străvechi. Polonezii au venit la noi de ani de zile. Elevii din Beclean au fost cu sutele în vizită în Polonia”, a explicat primarul Nicolae Moldovan. 

Scopul acestui schimb de experiență este să inițiem proiecte comune pe care le putem derula și implementa prin fonduri europene. Am învățat în acești ani foarte multe bune practici de la colegii noștri polonezi. Am învățat despre calitatea lucrărilor, despre responsabilitate, despre investiții noi… Se pot finanța acum proiecte în oglindă – într-un parteneriat bine stabilit”, a mai spus primarul din Beclean. 

Dacă până acum, administrația locală din Beclean privea cu admirație și o oarecare „supărare administrativă” spre cei din Polonia – acum au și motive de mândrie.

De data aceasta cu siguranță îi vom surprinde și noi. Cu proiectele pe care noi le implementăm și se derulează astăzi în Beclean…”, a concluzionat primarul Nicolae Moldovan.

Sursa @ TVR Cluj

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Si amarata de Bistrita care acum este intrecuta de Beclean pe diferite paliere este infratita cu o gramada de orase straine. Numa ca in vremea pesedistului OTC nimeni nu a organizat un astfel de concurs unde sa haleasca si populimea bistriteana. De fiecare data a primit singur delegatiile in sala mare CL, le-o tat o tigla veche de pe beserica mare un STRUT de plus si gata .Felicit pe pesedistul destoinic si cu viziune NICOLAE MOLDOVAN cel mai bun Primar al judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?