1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

VIDEO: Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița

Alegerile locale bat la ușă, iar partidele formează deja alianțe politice pentru un mai mare succes. Totuși, unii se aventurează singuri în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței. Doris Rai a fost prezentă într-o emisiune Bistrițeanul LIVE și a anunțat oficial că va candida independent la Primăria Bistrița.

Alegerile locale se apropie cu pași mărunți. Data la care românii vor fi chemați la urne a fost stabilită – 27 septembrie 2020. Partidele au început să facă deja fel de fel de alianțe și își desemnează candidații. Unii, puțin mai curajoși, intră în luptă de unii singuri, fără susținere politică.

Doris Rai, fost consilier județean și fost director al AJOFM Bistrița-Năsăud, a fost prezentă aseară într-o emisiunea Bistrițeanul LIVE în care a anunțat oficial că va candida la Primăria Bistrița și a vorbit despre motivele care au determinat-o să amâne decizia de a face publică intenția de a candida sau nu. Doris Rai este cea de a doua femeie care își anunță candidatura pentru fotoliul de primar.

„Candidez la Primăria Bistrița. Am amânat acest moment în primul rând pentru că am făcut o autoevaluare. M-am gândit foarte bine dacă pot face față unei astfel de provocări, astfel încât să nu dezamăgesc așteptările bistrițenilor pentru că au fost destul dezamăgiți. Asta se vede foarte bine și în procentul în care se merge la vot. Interesul și respectul pe care îl au oamenii față de cei care ne conduc. Sunt foarte dezamăgiți la momentul de față și atunci înainte de a face pasul acesta m-am gândit foarte bine dacă pot cu adevărat să fac ceva. Mai mult decât atât, în perioada aceasta i-am ascultat cu atenție pe bistrițeni. Au venit ei înspre mine, m-am dus eu înspre ei, dar i-am ascultat. Le-am identificat problemele. Le știam și eu, dar am vrut să văd dacă ceea ce văd eu, ce simt eu este așa. Și într-adevăr, multe dintre probleme pe care eu deja le vedeam și le simțeam ca bistrițean le-am regăsit și din partea lor. Și am spus că acum este momentul să intru în cursă pentru că pe lângă că știu problemele lor, am găsit și soluții pentru ele. Într-adevăr, nu le știu pe toate. Nu am pretenția și cine spune lucrul ăsta că le știe pe toate minte cu desăvârșire. Nu ai cum să le știi pe toate. Însă eu am alături de mine și am găsit oamenii profesioniști care știu să fie alături de mine în implementarea acelor soluții”, a spus Doris Rai.

Deși mulți ani a fost implicată în politică, candidatura acesteia va fi una independentă, chiar dacă se zvonea prin târg că ar fi susținută de un partid politic. Aceasta a negat că în spatele ei s-ar afla vreo formațiune politică.

„Candidatura mea este una independentă. În spatele meu, alături de mine sunt bistrițenii, e familia mea și Bunul Dumnezeu. Eu spun că este un atu să nu ai un partid în spate. Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, mai ales într-un moment ca acesta în care politicul parcă prea mult s-a adâncit în administrație și face mai mult politică decât administrație, un primar independent este exact ceea ce trebuie. Am stat foarte mult și m-am gândit. Nu spun că nu am avut oferte. Nu spun că nu mi s-a propus să merg la un partid sau la celălalt, dar nu am fost interesată pentru că eu am făcut parte mult timp dintr-un partid politic. Știu exact ce înseamnă să fii membru de partid. Știu exact ce înseamnă să ajungi într-o funcție susținută de partid pentru că asta este o regulă și mi se pare normal să o respecți în momentul în care ți-ai asumat un rol într-un partid. Și atunci, dacă nu respecți regula, nu e bine și nu e corect față de colegii tăi, de cei care te-au susținut. Ca să poți face cu adevărat treabă trebuie să fii alături de oameni. Să-i asculți pe oameni, nu de partid. Să asculți oamenii, nu partidul. Partidul meu vor fi bistrițenii. (…) Un primar independent poate aduce echilibru la masa Consiliului Local pentru că un primar independent repezintă strict bistrițenii. (…) Eu nu agreez compromisul! Nu l-am acceptat și nu l-am agreat nici în viața mea personală și privată și nici profesională. Atunci singura mea variantă și a noastră, a bistrițenilor, este să avem un primar independent care poate să echilibreze lucrurile”, a transmis Doris Rai.

Printre motivele care au determinat-o să ia decizia de a candida independent la Primăria Bistrița, Doris Rai a spus că se numără lipsa de respect a celor care conduc orașul, față de cetățeni și faptul că bistrițenii nu contează decât o dată la patru ani.

Aceasta e încrezătoare că o femeie poate avea succes în funcția de primar.

„Eu cred că bistrițenii au depășit demult mentalitatea aceasta. Sunt mult mai deschiși la minte. În 2020 este momentul să lăsăm la o parte luptele acestea între femei și bărbați. Să dăm o șansă egală tuturor. Până la urmă, contează să vrei. Indiferent că ești bărbat sau femeie. Vă rog frumos să nu veniți să îmi spuneți că o candidatură din partea unei femei nu are șanse în raport cu un bărbat. Pare o nebunie, într-adevăr. La prima vedere poate că așa e. Dar treceți dincolo de aceste bariere sociale, probleme, cutume pe care nu reușim sau nu vrem să le vedem și să le depășim. Gândiți-vă dincolo de aceste aspecte. Ce vedeți? O societate pregătită pentru o femeie primar independent sau nu? Eu zic că da, pentru că tinerii nu mai au aceste probleme. Iar viața merge înainte, Bistrița trebuie să evolueze! Bistrița a stagnat din toate punctele de vedere. Bistrițenii au devenit atât de dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. Li s-a furat speranța. Ei nu mai speră”, a mai spus Doris Rai.

Doris Rai a vorbit pe scurt despre câteva proiecte pe care le are pentru Bistrița, însă a fost zgârcită în a oferi detalii despre acestea și a spus că va detalia fiecare proiect în parte la timpul potrivit.

Vă reamintim că în cursa pentru Primăria Bistrița și-au exprimat intenția de a intra Cristian Niculae – viceprimarul Bistriței din partea Alianței pentru județul Bistrița-Năsăud, Ioan Turc – președintele PNL BN, Ionuț Simionca – PMP, Călin Stan – șeful USR Bistrița, Dan Ciobănică – din partea Verzilor și Rodica Dobraniș – POL.

Dacă ați ratat emisiunea în care Doris Rai a anunțat oficial că intră în cursa pentru fotoliul de primar al Bistriței, sau dacă doriți să revedeți momente cu declarațiile acesteia, puteți viziona materialul video mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/711109826347168/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...