-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

VIDEO: Două străzi intens circulate, fără treceri de pietoni! Municipalitatea promite semnalizare specială

Două străzi din municipiu, intens circulate, NU au treceri de pietoni. Municipalitatea a promis că va analiza cea mai bună locație pentru amplasarea lor. Dar se ”pregătește” și o semnalizare specială a trecerilor.

Consilierul Nicolae Păvălean a adus în atenția primarului, ieri, faptul că există cel puțin două străzi intens circulate, în Bistrița, fără treceri de pietoni.

E vorba de străzile Colibiței și Drumul Dumitrei vechi. Sunt două străzi intens circulate, atât de mașini cât și de pietoni. Și sigur mai sunt și altele. Aș vrea să știu dacă se face sau se vor face ceva demersuri în acest sens” a întrebat consilierul în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Primarul Bistriței a explicat că va analiza situația acestor străzi și că se vor face treceri de pietoni.

În ce privește străzile Colibiței și Drumul Dumitrei Vechi, observația este corectă, vom conchide care sunt cele mai potrivite locații pentru a marca treceri de pietoni și a le marca corespunzător” a subliniat Ioan Turc.

Trecerile de pietoni, semnalizate…altfel

Mai mult, edilul a explicat că există un studiu la nivelul întregului oraș. S-a decis semnalizarea într-un mod aparte a trecerilor de pietoni. Toarte acestea pentru a mări vizibilitatea lor.

Situația întregului oraș din punctul de vedere al trecerilor de pietoni face obiectul unui studiu de circulație. Am solicitat anul trecut, ca toate trecerile de pietoni nesemaforizate să fie semnalizate și cu lumină intermitentă. Am solicitat ca, pe drumurile reabilitate, trecerile de pietoni să fie marcate cu vopsea bicomponentă pentru ca vizibilitatea să fie mult mai bună.

Vom completa această măsură și cu o perimetrare în proximitatea trecerilor pentru pietoni cu vopsea reflectorizantă. Și care produce o vibrație în momentul în care se rulează pe ea” a explicat Ioan Turc.

Primarul a promis că în primul trimestru al acestui an se vor semnaliza cu lumină intermitentă alte 6 treceri de pietoni din oraș.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Pe bulevardul Decebal, in spatele blocului cu nr. 48, stimabila primarie a decis sa instaleze bariere metalice pentru a proteja un trotuar care pleaca de nicaieri si se termina niciunde.
    Nici macar 10 pietoni rataciti nu folosesc pe zi trotuarul ala inutil si totusi echipele primariei au muncit cu spor 2 zile ca sa protejeze …habar nu am pe cine. Poate pe o anumita „locatara”, cu pile in primarie, deranjata la culme de masinile parcate sub balconul dansei 🙂
    Asta in timp ce pe Artarilor sau Calea Moldovei (zona Liceului Sportiv) masinile gonesc cu 60km/h la mai putin de 1 metru fata de pietonii total neprotejati. Si alea chiar sunt zone cu trafic pietonal !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...