VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile

VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile

Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume – dr. Cristian Răchitan – a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindromul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri…

Dr. Cristian Răchitan – un doctor celebru în Statele Unite, acolo unde locuieşte de aproximativ 30 de ani – a fost prezent ieri pentru prima oară şi la Bistriţa.

Este specializat în naturopatie şi are pacienţi celebri, fiind specializat în naturopatie (o ramură a medicinei alternative care valorifică remedii naturale, precum apa, aerul sau soarele pentru tratarea bolilor).

A fost inclus în Top 5 „cei mai buni diagnosticieni din lume”, iar la Bistriţa a povestit despre trăirile şi informaţiile „de o joasă calitate” care generează în noi decizii de aceeaşi calitate: „Şi atunci apar greutăţile şi problemele vieţii. Apar insatisfacţiile şi nemulţumirile. Şi e normal să apară, pentru că noi trăim din ceea ce adunăm din trecut. Luăm deciziile azi sau mâine bazate pe informaţiile şi trăirile de ieri sau alatăieri. De aici şi vorba «Cum îţi aşterni, aşa dormi…». Ce dăruieşti azi – ţie îţi dăruieşti pentru ziua de mâine…”, a spus dr. Cristian Răchitan.

Acesta s-a referit la trăirile bazate pe minciuni, invidie, lăcomie, gelozie, mândrie, vanitate… „Toate informaţiile sunt mutilate de aceste slăbiciuni de caracter de care, se pare, nu suntem cruţaţi niciunul dintre noi… Ne fac viaţa grea, ne stresează şi ne tensionează… Iar cea mai mare daună pe care o culegem este lipsa de bucurie, de satisfacţie sau de împlinire… Stresul apare în urma acestui conflict între entitatea fizică și spirituală…”, a mai spus dr. Cristian Răchitan.

Conflictul apare atunci când dintr-un motiv sau altul trăim o viaţă falsă şi nu ne mai împlinim destinul – a subliniat dr. Cristian Răchitan, amintind că în călătoriile sale a constatat un lucru îngrijorător:

Peste tot pe unde am călătorit, am constatat că oamenii înţeleg în bani o valoare. Ceea ce este o enorm de mare greşeală. Căci banii sunt doar un instrument, o unealtă pe care folosind-o cum trebuie, poţi să faci lucruri valoroase… Dar oamenii nu înţeleg că este doar unealtă. Şi atunci aleargă după bani. Este o alergare nesfârşită. Pentru că banii, indiferent cât ar fi de mulţi, nu ne satisfac niciodată. Cu cât avem mai mulţi, cu atât vrem şi mai mulţi… Este o alergare infinită, lipsită de satisfacţie. Fapt care produce automat şi o cantitate de stress permanentă…  Nu mai facem lucrurile care ne împlinesc, creatoare de valori sau plăcute nouă… Facem ce se plăteşte mai bine…”, a subliniat dr Cristian Răchitan.

Mulţí dintre pacienţii care îi calcă pragul cabinetului din New York sunt miliardari, vedete ca Barbra Streisand sau Mel Gibson, ori politicieni celebri. Dr. Cristian Răchitan a plecat din România atunci când nu împlinise 20 de ani şi spune că a avut norocul de a fi cerut în căsătorie de o tânără care lucra la Casa Albă pentru preşedintele Reagan.

Dr. Cristian Răchitan le-a mărturisit bistriţenilor care este unul dintre cele mai dureroase lucruri, descoperite în vasta sa experienţă:

Evenimentul a făcut parte din Conferinţele de toamnă, fiind organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Societatea de concerte Bistriţa.

FOTO/VIDEO: Incendiu în Crainimăt. O persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum decembrie 8, 2019 - Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Crainimăt. În urma incidentului o persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum.
VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună decembrie 8, 2019 - Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De sus de pe acoperișul clădirii părăsite - doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri...”
POVEŞTI DIN SAT: A murit Hera! decembrie 8, 2019 - Portbagajul se ridică, lăsând să se vadă înăuntru o cutie de carton iar lângă ea, un cățel cât să încapă în ea. Hera: un ciobănesc german, pui de câine lup care țopăia, scoțând un schelălăit subțire, un fel de plâns.
FOTO: Specialitățile gastronomice și vinurile din Bistrița-Năsăud cuceresc Polonia decembrie 8, 2019 - Vinuri medaliate, delicatese cu păstrăv afumat marcă înregistrată, produse tradiționale și montane atestate – brânzeturi, dulcețuri și siropuri marca Produs în Bistrița-Năsăud se află zilele acestea pe mesele polonezilor care trec porțile celei de-a 13-a ediții a EKOGALA de la Rzeszow, eveniment etalon al produselor alimentare de înaltă calitate.
Un bărbat a fost găsit decedat, lângă tractorul pe care îl conducea decembrie 8, 2019 - Un bărbat din Runcu Salvei a plecat aseară de acasă cu tractorul și nu s-a mai întors. În această dimineață a fost găsit decedat lângă tractor.
AQUABIS:  Avarie în Cepari. Cât timp vor fi afectați locuitorii decembrie 8, 2019 - Locuitorii din Cepari rămân astăzi și mâine fără apă ăptabilă, anunță Aquabis.
Reabilitarea termică a patru blocuri, în impas! decembrie 8, 2019 - Municipalitatea a lansat un program de reabilitare a zeci de blocuri din municipiu. Unele lucrări au fost recepționate, altele sunt în curs de derulare, iar altele..în impas. Este vorba de patru blocuri pentru care nu s-a prezentat nimeni interesat să le reabiliteze. Consilierii locali au de luat o decizie, joi:
O tragedie mai dură ca moartea: Bunicul şi nepoţelul care au murit prăbuşindu-se de la etajul II vor fi înmormântaţi luni. CUM putem ajuta decembrie 8, 2019 - O tragedie inexplicabilă a zguduit oraşul vineri seara, în zi de sărbătoare. Un bunic şi nepoţelul său de trei ani au murit după ce s-au prăbuşit în gol, de la etajul II, într-un bloc de pe strada Vişinului. Tatăl băieţelului este este plutonier Dan Tofană şi munceşte în cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj. Colegii săi ne cer ajutorul: 
FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările: