18.8 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

VIDEO – Dr. Otilia Tănase: Cu asemenea frâne și limite, tot mai puțini tineri vor opta pentru medicina de familie

Dr. Otilia Tănase face medicină de familie din 1994. Este unul dintre cei mai iubiți medici de familie din Bistrița și are deja 2.700 de pacienți. Înainte de a face medicină de familie era specializată în pediatrie generală.

Invitată la emisiunea Medicină pe limba ta, dr. Otilia Tănase a explicat de ce nu este atractivă medicina de familie pentru medicii tineri.

Există credite foarte avantajoase pentru tinerii medici, a explicat dr. Otilia Tănase. Dar se fac anumite greșeli de tactică de abordare, din partea celor care stabilesc numărul de medici în Rezidențiat, a celor care stabilesc curricula în Rezidențiat…

După cei șase ani de Medicină, tinerii învață ca nebunii în vara de după facultate, ca să prindă Rezidențiatul din noiembrie. În funcție de media pe care o au, prind un post sau o specialitate. Unii pe care o vor, alții pe care o nimeresc… Nu sunt destule posturi de medicină de famile. Sau atunci când sunt, mulți tineri sunt atrași de contracte mai avantajoase în străinătate”, a mai spus dr. Otilia Tănase.

Doctorul a avertizat că 34% dintre medicii de familie din țară sunt pensionați sau pensionabili.

În 2 sau 3 ani, putem să ne confruntăm cu un hiatus cumplit în medicina de familie. În oraș și în județ sunt foarte puțini medici de familie tineri. Cei mai mulți sunt pensionați sau pensionabili. Avem colegi de 69, 70 de ani care nu au cui să predea cabinetul și lista de pacienți…”, a mai spus dr. Otilia Tănase.

Medicul s-a declarat dezamăgită și de anumite reglementări ale contractului cadru. „Cu asemenea frâne și limite, tot mai puțini tineri vor dori să opteze pentru medicina de familie. Ne îngrijorează acest aspect. Pentru inclusiv eu, dacă vreau să ies la pensie, am nevoie de asistența unui medic de familie. Cui o să mă adresez? Cui o să-i las pe cei 2700 de pacienți ai mei…?!”, a subliniat dr. Otilia Tănase.

Agreez multe din produsele naturiste care au pătruns în România în ultimii 8-10 ani și cu care am învățat să lucrez. Sigur că da, dacă trebuie, folosim și antibiotice”, a mai spus dr. Otilia Tănase.

Medicul de familie a povestit și despre experiențele cu pacienți în perioada Covid, avertizând că pericolul încă nu a trecut și că oamenii trebuie să fie în continuare precauți.

Alte detalii despre consumul de droguri și efectele devastatoare ale acestora puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...