24.8 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 2, 2022

VIDEO: Filosofia de business a realizatorului TV Dragoș Pătraru și cum a ajuns să producă în Bistrița-Năsăud vin, pălincă și vinars

Finalul de mai l-a găsit pe realizatorul și producătorul TV Dragoș Pătraru, la Colibița. A ales Marea de la Munte pentru a-și încărca bateriile, dar și pentru a se întâlni cu urmăritorii săi. Legătura producătorului TV cu Bistrița-Năsăud este mai profundă de atât. Acesta își produce aici vinul, pălinca și vinarsul care poartă numele producției sale TV.

Realizatorul TV care a pus bazele producției „Starea Nației” Dragoș Pătraru și-a încărcat bateriile, la final de mai, la Colibița. Bistrițeanul.ro nu a putut să rateze această ocazie și l-a luat la întrebări pe unul dintre cei mai critici prezentatori TV din mass-media românească.

Puțini știu că Dragoș Pătraru își face vacanțele în județul nostru deja de ani de zile. Iar acesta nu este singurul lucru care-l leagă de Bistrița-Năsăud. Aici își produce și vinul, palinca și vinarsul „Starea Nației”.

Vinul este produs de Crama Jelna, iar palinca și vinarsul de distileria Brendea, care nu face rabat la calitate.

„Excelent a ieșit vinul Starea Nației, pentru că se ocupă de el Darius Pripon (n.r. vinificatorul cramei Jelna)”, a precizat Dragoș Pătraru, la Bistrițeanul Live.

Acesta a vorbit și despre nevoia ca producția media pe care a pus-o pe picioare să fie dublată de un magazin care să vândă produse ce-i poartă numele. Astfel, în magazinul online Starea Nației mai găsiți pe lângă vin, vinars, pălincă și ceaiuri, tricouri, cești, miere, cafea sau bijuterii.

Potrivit realizatorului TV, această nevoie de diversitate și completare a produsului media vine tocmai din nevoia de independență editorială:

„Totul vine de la nevoia de independență editorială la noi. Marea problemă a jurnaliștilor în țări precum România, și nu e o problemă nepărat locală, este că își pun ouăle într-un singur coș: lucrează pentru o singură televiziune, trust, site. Sunt obligați să accepte niște compromisuri sau să plece. Toate produsele sunt pe un trend ascendent ne aduc bani care adunați ne asigură independența editorială. Studioul, sculele, oamenii sunt angajați la Starea Natiei, putem livra produsul in continuare daca o televiziune decide să nu ne mai plătească”, a explicat Dragoș Pătraru.

Acesta a implementat și o monetizare online. Cei care apreciază produsul media au parte de acesta, contracost. Conform realizatorului TV, monetizarea online aduce 50% din veniturile aduse de emisiunea televizată.

Emisiunea la care a fost prezent Dragoș Pătraru o puteți urmări mai jos:

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. …pentru 20% dintre romani normali si o inteleg si 80%pentru ceilalati care apreciaza doar vax poppuli!!!!
    Dupa CTP oare i pe Patraru il ridica?
    Daca il ridica plec din Romania!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...